3 maart 2005
Jaguar XK Coupe (2006 - 2013)

Jaguar XK Coupe (2006 - 2013)

Jaguar toont vernieuwde XKR-S

Autozine
3 maart 2005 | Op de komende Autosalon van Geneve viert Jaguar met drie grote publiekstrekkers. Verleden, heden en toekomst van de high-performance Sportsaloon. De nieuwe XKR-S maakt zijn werelddebuut en de concept car Advanced Lightweight Coupe is voor het eerst in Europa te zien. De klassieke E-type op de Jaguar-stand, dezelfde auto die in 1961 in Geneve debuteerde, geeft uitdrukking aan Jaguars rijke erfgoed van coupes.
AutoCoach

De nieuwe Jaguar XKR-S, die in Geneve wordt getoond als Convertible, markeert de volgende stap in de ontwikkeling van de Jaguar XK. "Elke Jaguar is bijzonder, maar de XK heeft altijd die unieke aantrekkingskracht gehad", verduidelijkt Bibiana Boerio, Managing Director van Jaguar Cars. "Niet alleen is het nog steeds een schitterende auto, maar dankzij de introductie van nieuwe technologieen en specificaties is hij nu begerenswaardiger dan ooit".

Jaguar XK Coupe (2006 - 2013)

In Nederland is de XKR-S verkrijgbaar als Coupe en Convertible, beide met een 4.2 liter V8 Supercharged-motor, die een vermogen produceert van 400 DIN-pk (291 EEC-kW) en een koppel van 553 DIN Nm. De krachtbron wordt standaard gecombineerd met een zestrapsautomaat. Voor de acceleratie van 0 tot 100 km/h volstaan in de XKR-S Coupe 5,4 seconden; de Convertible heeft voor deze sprint tweetiende seconde langer nodig (5,6 seconden).

Naast de vorig jaar geintroduceerde nieuwe stylingdetails, die de XK een expressiever en sportiever aanzien geven, beschikt de XKR-S tevens over een vernieuwd en opgewaardeerd interieur. Niet alleen de vormgeving is aangescherpt, ook de uitrusting is up to date gebracht, met standaard talrijke premium voorzieningen, zoals een Bluetooth-telefoonsysteemvoorziening, het DVD-navigatiesysteem en het Jaguar Premium Sound System met acht luidsprekers.

Jaguar XK Coupe (2006 - 2013)
IkWilVanMijnAutoAf
Jaguar lanceert XKR-S in GeneveJaguar lanceert XKR-S in Geneve
23 februari 2011
Jaguar XK-R als 75 Limited EditionJaguar XK-R als 75 Limited Edition
5 juli 2010
Diamond Edition Package voor Jaguar XKDiamond Edition Package voor Jaguar XK
4 juli 2008
Jaguar XKR tijdelijk in Portfolio editieJaguar XKR tijdelijk in Portfolio editie
7 maart 2007
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum