14 juni 2017
Jaguar XF Sportbrake
Nieuws

Jaguar XF Sportbrake

Jaguar onthult XF Sportbrake

14 juni 2017 - Jaguar presenteert de tweede generatie van de XF Sportbrake. De bagageruimte bedraagt 565 liter en met achterbank volledig neergeklapt tot 1.700 liter. De vanafprijs voor de XF Sportbrake 2.0d E-Performance (handbak) bedraagt 55.680 euro en de vanafprijs voor de XF Sportbrake 25t benzine (automaat) bedraagt 63.940 euro.

Jaguar rust de nieuwe XF Sportbrake uit met een groot panoramadak, waarvan het zonnescherm met gebarenbediening opent of sluit. Driver Condition Monitoring detecteert tekenen van vermoeidheid bij de bestuurder en dankzij een waterproof Jaguar Activity Key polsbandsleutel hoeft de eigenaar tijdens het sporten de originele autosleutel niet mee te nemen. Cabin Air Ionisation biedt bescherming tegen vervuiling van buitenaf en optimaliseert zo de luchtkwaliteit in het interieur en de gezondheid van passagiers.

Jaguar XF Sportbrake

Dankzij zelfnivellerende achterwielophanging rijdt de nieuwe XF Sportbrake volgens Jaguar altijd comfortabel, zelfs wanneer de auto 2.000 kilogram trekt. De XF Sportbrake heeft een Cw-waarde van 0,29. De XF Sportbrake is leverbaar met diverse viercilinder Ingenium benzine- en dieselmotoren met CO2-emissies vanaf 118 g/km. Er zijn twee zescilindermotoren leverbaar: een 3,0-liter supercharged V6 met 280 kW (380 pk) en een TDV6-dieselmotor met 221 kW (300 pk). Laatstgenoemde sprint in 6,6 seconden naar 100 km/u.

Jaguar produceert de XF net als de XE, XJ en F-TYPE in Jaguar Land Rover's Castle Bromwich Plant. Deze productiefaciliteit heeft nu zes modellijnen, twee keer zoveel als tien jaar geleden toen Jaguar de XF introduceerde.