29 februari 2012
Jaguar XF Sportbrake (2012 - 2015)

Jaguar XF Sportbrake

Jaguar onthult XF Sportbrake

Autozine
29 februari 2012 | Jaguar presenteert tijdens de aankomende Salon van Genève de XF Sportbake. De Jaguar XF Sportbrake is vanaf de B-stijl volledig nieuw ontworpen. Dat XF Sportbrake is leverbaar met vier- en zescilinder turbodieselmotoren, die hun vermogen via een achttraps automatische transmissie overbrengen op de achterwielen. De Sportbrake is vanaf dit najaar leverbaar op de Nederlandse markt.

De XF Sportbrake beschikt over een 60:40 deelbare achterbank met geïntegreerd skiluik om de ruimte optimaal te kunnen benutten. Door de achterbank volledig neer te klappen, ontstaat een vlakke laadvloer met een totale lengte van 1.970 mm, en neemt het laadvolume toe van 550 tot maximaal 1.675 liter. Onder het middelste gedeelte van de laadvloer schuilt bovendien een verborgen, extra compartiment om waardevolle voorwerpen uit het zicht op te bergen.

Jaguar XF Sportbrake (2012 - 2015)

De bagageruimte is toegankelijk via een achterklep met soft-close functie, die optioneel volledig elektrisch kan worden geopend en gesloten. Zoals van een auto in dit segment mag worden verwacht, is de XF Sportbrake standaard uitgerust met automatisch in hoogte verstelbare luchtvering achter, zodat deze ook met een zware belading dezelfde dynamische wegligging heeft als de XF.

Net als het exterieur heeft ook het interieur van de Jaguar XF voor het nieuwe modeljaar een upgrade gekregen. Nieuw is het centraal geplaatste touch-screen, dat toegang biedt tot het navigatiesysteem en een reeks andere functies, terwijl de in matzwarte soft-touch lak uitgevoerde bedieningselementen in het donker zachtblauw worden verlicht. Nieuwe aluminium accenten en fineersoorten versterken de ambiance.

De 2.2 liter viercilinder dieselmotor is uitgerust met het Intelligent Stop-Start system, waarmee het de zuinigste en schoonste krachtbron is die Jaguar tot nu toe maakte. De krachtige 3.0 liter twin-turbo V6 dieselmotor is leverbaar in een 240 pk en een 275 pk variant.

Jaguar XF Sportbrake (2012 - 2015)

De XF Sportbrake is leverbaar met twee optionele stylingpacks die de uitstraling versterken. Het Aerodynamic Pack omvat een diepere voorbumper, verbrede dorpels, een verlaagde achterbumper en een enigszins vergrote achterspoiler – standaard zijn alle uitvoeringen van de XF Sportbrake uitgerust met een dakspoiler. Met het Black Pack worden alle chromen details van het exterieur vervangen door accenten in hoogglans zwart. Deze zijn te combineren met dito velgen die nieuwe, subtiele kleurcombinaties mogelijk maken.

XLLease
Jaguar introduceert XFR-s SportbrakeJaguar introduceert XFR-s Sportbrake
25 februari 2014
Jaguar maakt prijs XF Sportbrake bekenJaguar maakt prijs XF Sportbrake beken
3 augustus 2012
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum