7 april 2008
Infiniti QX50

Infiniti EX35

Infiniti EX35 nu leverbaar bij Pietersen US Carcenter

Autozine
7 april 2008 | Pietersen US Carcenter is in Nederland een bekend adres voor de modellen van het premiummerk Infiniti. Nu presenteert de specialist in Amerikaanse auto's als eerste in Nederland de Infiniti EX35 crossover, die per direct leverbaar is.

De Infiniti EX35 vormt een combinatie van een compacte crossover met de looks van een coupé. "Net als de FX is deze EX35 een opvallende verschijning en dat komt vooral doordat de EX crossover is ontworpen op basis van de basiskenmerken van een coupé, met een lange wielbasis, een lange, ietwat gebogen motorkap, korte overhangen en een scherp aflopende daklijn", licht Fred Hoogewoning, directeur van Pietersen US Carcenter, toe. Typische details als de grille, de golvende motorkap en de L-vormige koplampen zorgen er bovendien voor dat de EX direct herkenbaar is als lid van de Infiniti-familie.

Infiniti QX50

Onder de motorkap van de Infiniti EX35 huist een 3.5-liter VQ V6 krachtbron met 297 pk. Pietersen US Carcenter levert de EX35 bovendien met een Intelligent All-Wheel Drive (AWD) systeem, dat wanneer de omstandigheden daarom vragen de voorwielen bij schakelt.

De EX35 claimt een prima wegligging dankzij het Front Midship (FM) platform van Infiniti, waarbij het grootste deel van het V6 blok laag en achter de vooras wordt gemonteerd. Die constructie verlaagt het zwaartepunt van de auto en zorgt voor een optimale gewichtsverdeling. Verder is de EX35 aan de voorkant voorzien van een onafhankelijke wielophanging met dubbele wishbones, terwijl achter voor een multi-link ophanging is gekozen.

De nieuwe Infiniti EX35 is per direct leverbaar. De vanafprijs van de Infiniti EX35 bedraagt € 63.950,-

Infiniti EX nu ook met dieselmotorInfiniti EX nu ook met dieselmotor
21 mei 2010
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum