14 november 2007
Infiniti G37

Infiniti G35

Pietersen US Carcenter levert Infiniti G35 in Nederland

Autozine
14 november 2007 | De nieuwe Infiniti G35 sedan is nu ook leverbaar in Nederland, op de markt gebracht door Pietersen US Carcenter. Infiniti G35 claimt het comfort van een Amerikaan, de kwaliteit en afwerking van een Japanse auto en het weggedrag van een Europeaan. De Infiniti G35 is leverbaar vanaf € 64.950,-.
AutoCoach

De tweede generatie van de G serie wordt aangedreven door een opnieuw ontworpen VQ35 3.5-liter V6 krachtbron met Continuously Variable Valve Timing. Het maximum toerental is verhoogd van 6.600 tpm naar 7.600 tpm en het maximum motorvermogen bedraagt 306 pk. Aan deze krachtbron is een automatische vijfversnellingsbak gekoppeld, waarmee ook handmatig geschakeld kan worden. Als optie is een handgeschakelde zesversnellingsbak leverbaar.

Infiniti G37

Het weggedrag van de G35 is gebaseerd op een nieuw FM (Front Mid-ship positie) platform, dat op racetechnologie is gebaseerd waarbij de motor een plaats achter de vooras heeft gevonden. Door deze configuratie beschikt de G35 over een beter balanceerde gewichtsverdeling dan voorheen. De wielophanging van de Infiniti G35 is rondom onafhankelijk en is opgebouwd uit lichtgewicht aluminium componenten. Voor en achter zijn stabilisator stangen gemonteerd.

G35 Sport en de G35 Sport 6MT modellen kunnen daarenboven worden voorzien van een Four-Wheel Active Steering systeem, waarbij de geometrie van achterwielophanging variabel is. De G35 kan ook worden geleverd met een "intelligent" all-wheel drive systeem.

Het design van de nieuwe G is een dynamische evolutie van het oorspronkelijke ontwerp, met de lange motorkap, de naar achteren buigende A-stijlen en de atletische koetswerklijnen. Het front wordt gekenmerkt door de L-vormige koplampen, de opvallende grille en de gedraaide horizontale bladen die geinspireerd zijn op traditionele Japanse zwaarden. High Intensity Discharge (HID) bi-xenon headlights met mistlampen zijn standaard, terwijl meedraaiende koplampen optioneel zijn. Het kofferdeksel is voorzien van een kleine lipspoiler, terwijl de dubbele uitlaatpijpen het sportieve karakter benadrukken.

KwikFit
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum