27 februari 2020
Hyundai Kona

Hyundai Kona

Hyundai start productie Kona in Tsjechie

Autozine
27 februari 2020 | Hyundai is klaar voor de productie van de KONA Electric in zijn Tsjechische fabriek Hyundai Motor Manufacturing Czech s.r.o. (HMMC) in Nošovice. In maart 2020 zullen de eerste volledig elektrische compacte SUV's daar van de band rollen. De productie van het accupakket gaat eveneens plaatsvinden in Europa, zodat een stabiele toevoer van batterijen voor de KONA Electric is gegarandeerd.

Op zoek naar een Hyundai Kona?
bynco heeft er 44 vanaf € 17.995,-

Hyundai Kona

HMMC, één van de grootste autofabrieken in Europa, gaat 30.000 eenheden van de Hyundai KONA Electric produceren. Maar liefst 10.000 daarvan worden geleverd in Nederland. Door de eveneens toegenomen capaciteit in de fabriek in Ulsan, Zuid-Korea, kan Hyundai nu drie keer zoveel auto's leveren voor de Europese markt. De wachttijd voor de KONA Electric is daarmee aanzienlijk verkort.

Hyundai Kona

Het voorbereiden van de Tsjechische fabriek op de productie van de KONA Electric vond de afgelopen maanden plaats. Diverse onderdelen in de fabriek moesten worden aangepast, zonder dat dat ten koste zou gaan van het productieproces. Zo werden de drukpersen aangepast om de verschillende onderdelen van de i30-familie, de Tucson en nu dus de KONA Electric te produceren. Een ander voorbeeld: de KONA Electric is de eerste auto die de Tsjechische fabriek produceert met een dak in twee kleurtinten. Daarvoor moest het lakproces worden aangepast. Ook is het personeel bijgeschoold.

Speciaal voor de elektrische Hyundai KONA is er een nieuw onderdeel aan het productieproces toegevoegd: de opslag en installatie van de accupakketten. Autonome robots zorgen ervoor dat de accupakketten op precies de juiste tijd van de opslag naar de plek van installatie in de fabriek worden gebracht.

Hyundai gaat in 2020 zo'n 80.000 emissieloze auto's produceren voor de Europese markt, inclusief de KONA Electric, de IONIQ Electric en de waterstofauto NEXO. Met deze productie verwacht Hyundai de grootste leverancier van emissieloze auto's in Europa te worden in 2020. Hyundai in Nederland loopt voorop in dit proces. 80 procent van alle nieuwe Hyundai's die dit jaar in Nederland worden verkocht, is geëlektrificeerd. 60 procent daarvan is een volledig elektrische auto.

Nieuwe vloermatten voor de Hyundai Kona?
Dat kan! Vanaf € 35,-
Just Carpets.nl

Hyundai verbetert KONA ElectricHyundai verbetert KONA Electric
13 februari 2020
Hyundai verkort levertijd KONA ElectricHyundai verkort levertijd KONA Electric
30 januari 2020
Hyundai Kona nu ook met 39 kWh accuHyundai Kona nu ook met 39 kWh accu
20 december 2019
Hyundai prijst Kona hybridHyundai prijst Kona hybrid
13 september 2019
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum