23 februari 2011
Hyundai ix20

Hyundai ix20

Vijf EuroNCAP sterren voor Hyundai ix20

Autozine
23 februari 2011 | De Europese veiligheidsorganisatie Euro NCAP heeft de nieuwe Hyundai ix20 beloond met vijf sterren. Dit is de maximale score die kan worden behaald in het uitgebreide testprogramma van Euro NCAP. De Hyundai ix20 is na de Hyundai ix35, de Hyundai i30 en de Hyundai i20 de vierde opeenvolgend geïntroduceerde Hyundai die de maximale score heeft behaald tijdens het crashtest-programma van Euro NCAP.

Op zoek naar een Hyundai ix20?
bynco heeft er 19 vanaf € 12.240,-

Hyundai ix20

De Hyundai ix20 behaalde een uitmuntende score op het gebied van bescherming van volwassenen en kinderen. In tests naar het onderzoek van de bescherming van kinderen behaalde de Hyundai ix20 met 85 procent een uitstekend resultaat. Ook in het testprogramma naar de bescherming van volwassen inzittenden noteerde de Hyundai ix20 een score van 89 procent. Op het gebied van actieve veiligheidssystemen behaalde de Hyundai een score van 71 procent. Bij de test naar voetgangersveiligheid werd een score van 64 procent behaald.

Hyundai ix20

Hyundai heeft bij het onderwerp van deze nieuwe midi-MPV rekening gehouden met de veiligheidsaspecten in de meest kritische situaties. De Hyundai ix20 is ondermeer standaard uitgerust met ESP, het Elektronische Stabiliteits Programma, het TCS tractiecontrole systeem en Hill-start Assist, dat achteruit rollen van de auto voorkomt als de bestuurder met de auto vanaf een helling wil wegrijden. ESP is een actief rijveiligheidssysteem, dat de bestuurder ondersteunt in een kritieke situatie waarbij de auto dreigt weg te slippen. De Hyundai ix20 heeft ook tal van andere systemen die de veiligheid vergroten, zoals het geavanceerde remsysteem ABS met EBD zes airbags. Ook is de Hyundai ix20 uitgerust met actieve hoofdsteunen en zijn diverse energieabsorberende onderdelen gemonteerd.

Volgens Allan Rushforth, Vice President en COO van Hyundai Motor Europa, spreekt er vertrouwen uit de maximale score van de Hyundai ix20: "De Hyundai ix20 voldoet aan de hoogste eisen van de meest kritische Europese automobilist. Niet voor niets is de Hyundai ix20 in heel Europa een enorm verkoopsucces".

Hyundai ix20 ondergaat faceliftHyundai ix20 ondergaat facelift
4 mei 2015
Hyundai onthult ix20Hyundai onthult ix20
14 september 2010
Primeur voor Hyundai ix20 in ParijsPrimeur voor Hyundai ix20 in Parijs
2 september 2010
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum