24 augustus 2011
Hyundai i40 CW
Nieuws

Hyundai i40

5 EuroNCAP sterren voor Hyundai i40

24 augustus 2011 - De Europese veiligheidsorganisatie Euro NCAP heeft de nieuwe Hyundai i40 beloond met vijf sterren. Dit is de maximale score die kan worden behaald in het uitgebreide testprogramma van Euro NCAP.
XLLease

De Hyundai i40 behaalde een hoge score op het gebied van bescherming van volwassenen en kinderen. In tests naar het onderzoek van de bescherming van volwassenen behaalde de Hyundai i40 met een score van 92 procent een uitstekend resultaat. Ook in het testprogramma naar de bescherming van kinderen noteerde de Hyundai i40 een goede score met 86 procent. Op het gebied van actieve veiligheidssystemen behaalde de Hyundai een resultaat van eveneens 86 procent. Bij de test naar voetgangersveiligheid werd een score van 42 procent behaald.

Hyundai i40 CW

De Hyundai i40 is ondermeer standaard uitgerust met ESP, het elektronische stabiliteit programma alsmede het ondersteunende TCS tractiecontrole systeem. ESP is een actief rijveiligheidssysteem, dat de bestuurder ondersteunt in een kritieke situatie waarbij de auto dreigt weg te slippen.

De Hyundai i40 heeft ook tal van andere systemen die de veiligheid vergroten, zoals het remsysteem ABS met EBD. Standaard heeft de Hyundai i40 zeven airbags en in luxe versies zijn dat negen airbags. Ook is de i40 uitgerust met actieve hoofdsteunen en zijn diverse energieabsorberende onderdelen gemonteerd. Op de i40 is ook het VSM-systeem gemonteerd. Vehicle Stability Management houdt het voertuig stabiel bij plotseling hard afremmen. Andere veiligheidssystemen in de i40 zijn bijvoorbeeld: het Lane Keeping Assist systeem en het noodstopsignaleringssysteem ESS.

Wittebrug
Vandebron