25 oktober 2021

Forum Hyundai i40 CW

Reacties van eigenaren

  

, datum: 20 december 2016

Ervaring met i40 CW: Het is best een grote auto, maar de camera maakt het makkelijker om te parkeren.

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): Problemen met bandenspanning signalering, maar door garage naar tevredenheid opgelost.

Uitvoering1.7 Business Edition
Brandstofdiesel
Bouwjaar2016
In bezit1 jaar
KM-stand35.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor7
  
  

, datum: 27 april 2016

Ervaring met i40 CW: Onderschat de afmeting niet van deze auto, hij is ruim maar vraagt ook een flinke parkeerplaats.

Uitvoering1.6 Gdi
Brandstofbenzine
Bouwjaar2012
In bezit3 jaar
KM-stand55.000 km
DealerKooy

Betrouwbaarheid8
Comfort8
Motor6
  
  

, datum: 16 februari 2016

Ervaring met i40 CW: Ik heb de auto tweedehands gekocht (voormalig lease-auto) en rijd er nu een maand in. Eerste bevindingen zijn zeer positief. Het is een ruime, stille, prettig rijdende auto. De veelgenoemde en bekritiseerde wollige besturing valt alleszins mee. Sterker nog, ik vind dat soepele sturen juist wel aangenaam. Bestuurdersstoel is elektrisch verstelbaar, zit erg goed en ook na lange ritten stap je fris uit de auto.

+ stille krachtbron.
+ veel ruimte, zowel voor passagiers als goederen.
+ zeer complete uitrusting.
+ aantrekkelijk uiterlijk.
+ zeer veilige auto.
+ comfortabele stoelen.
+ zeer goed geluid met iPhone 5.
+ achteruitrijcamera.

+/- brandstofverbruik (1 op bijna 15 gemiddeld).
+/- kracht van de motor. je bent niet als eerste weg bij het stoplicht, maar je komt goed mee in het verkeer. kan me voorstellen dat met volle bepakking en 4 personen in de auto hij het in de bergen hier en daar wat lastig krijgt.
+/- schakelmechanisme zou wat strakker gemogen hebben.
+/- vangt kleine, felle oneffenheden in het wegdek wat bruusk op.

- groot licht is zwak.
- de armsteun in de deur is vrij hard. dat ga je na een tijdje voelen.
- de auto voltanken gaat lastig. als de pomp afslaat kan er vaak nog 12-15 liter in, maar de pomp blijft dan telkens afslaan. een constructiefoutje.
- geen geheugen voor de instellingen van de bestuurdersstoel.

Al met al heel veel auto voor je geld en als hij net zo betrouwbaar is als men wil doen geloven dan heb je hier een erg fijne familie/reisauto aan.

Uitvoering1.6 GDI Business Edi
Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand90.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort9
Motor8
  
 
Reactie van: Richard. Huisman76, datum: 14 juni 2016

Antwoord: Inmiddels 5 maanden en 10.000 km verder. Auto voldoet nog steeds aan de verwachtingen. Geen enkel gebrek, minpunt of defect kunnen ontdekken.

Opvallend puntje is wel dat de automatische verlichting wat traag reageert bij tunnels e.d. ten opzichte van andere auto's, maar dat is eenvoudig op te lossen door standaard de verlichting op 'aan' te laten staan, aangezien dit geen enkel effect heeft op de accu als de auto stilstaat.

 
Reactie van: Richard. Huisman76, datum: 26 augustus 2016

Antwoord: Terug van vakantie met partner, 2 kinderen en een heleboel campingspullen, waaronder een koelkastje, grote tent, 3 stoelen, grote, dikke 2-persoons slaapmat, campingtafel en campingkastje. Alles paste in de auto dus geen ski-box of aanhanger nodig.

Zoals verwacht had de auto het op de lange steile stukken in de Ardennen en andere plaatsen wat zwaar. De snelheid viel soms uiteindelijk terug tot 100 km/h, maar goed. dat gebeurt je alleen tijdens de zomervakantie.

Verder zijn zowel heen als terugreis heerlijk verlopen. Ook met snelheden van 160-170 op de autobaan in Duitsland voelt de auto heel stabiel en safe, waarbij het brandstofverbruik nog steeds binnen de perken blijft. De terugweg in 1 keer gereden (1500 km) en dan kom je erachter dat de stoelen superieur zijn.

Kortom: een heerlijke auto!

 
Reactie van: Fvdheuvel, datum: 10 februari 2017

Antwoord: Richard, wat was je verbruik op het lange stuk bepakt en al? En breder, ik lees terug dat het verbruik 1 op 15 is. Wat is jouw ervaring met het verbruik als je vaak in de stad rijdt?

Bij voorbaat dank. Ferry

 
Reactie van: Richard. Huisman76, datum: 4 mei 2017

Antwoord: Eigenlijk is mijn verbruik in geen enkel geval onder de 1 op 12 geweest. dus afhankelijk van je rijstijl/bepakking moet een gemiddeld verbruik van tussen de 1 op 12 - 1 op 16 mogelijk zijn... niet superzuinig, maar gezien de omvang en gewicht van de auto is dat prima...

 
Reactie van: Richard. Huisman76, datum: 4 mei 2017

Antwoord: Inmiddels heb ik de auto 1 jaar en 3 maanden en heb er zo'n 30.000 km mee gereden. Eigenlijk gelden bovenstaande opmerkingen nog steeds. Het is een fijne comfortabele auto.

Grootste kritiekpunt is klein, maar roept wel wat irritatie op en dat zijn de trage sensors (licht en ruitenwissers). Licht gaat pas na 3-4 seconden aan in een tunnel. Ook de ruitenwissers reageren af en toe wat traag waardoor ik de ruitenwisser dan handmatig aanzet.

Buiten een bandenwissel (alleen wielen overzetten) nog geen kosten aan de auto gehad.

 
Reactie van: Richard. Huisman76, datum: 6 juli 2018

Antwoord: Auto inmiddels 2,5 jaar in bezit en circa 60.000 km mee gereden (bj 2011, km stand nu 144.000). Vorig jaar tijdens de vakantie helaas de pech gehad dat de remklauw rechtsachter vast kwam te zitten. Uiteindelijk is daardoor ook de remschijf beschadigd geraakt. Dit waren dus de eerste echte kosten aan de auto.

Een ander puntje is dat het scherm van de navigatie heel af en toe niet goed reageert op aanraking. Inderdaad bij extremere temperaturen. Een bekend probleem. Meestal binnen 5 minuten doet hij het weer goed.

Ook is er een heeeel klein roestpuntje ontstaan onderaan het achterraam/achterklep.

Verder is het nog steeds een heerlijke reiswagen en kijk nu alweer uit naar de lange vakantietocht naar zuid Europa.

 
Reactie van: Richard. Huisman76, datum: 5 juli 2021

Antwoord: Inmiddels de auto (bj 2011, km stand 200.000) al 5,5 jaar in bezit en nog steeds tevreden. De auto presteert naar behoren en de onderhoudskosten zijn normaal. Afgelopen jaar heb ik er MAD veren onder laten zetten aan de achterkant, want met volle bepakking, een dakkoffer en een fietsendrager met 4 fietsen hing hij toch behoorlijk door. Met deze nieuwe veren geeft hij geen krimp en zonder belasting merk je niet dat er andere veren onder zitten. Het weggedrag is er niet door veranderd.

Grootste uitgaven afgelopen jaren waren voor een kapotte lambda-sonde, nieuwe accu en nieuwe banden. De laatste twee vallen onder normaal onderhoud.

Het blijft een heerlijke relaxte en ruime reisauto. De nadelen die ik eerder benoemd heb blijven: trage sensoren voor licht en ruitenwissers, af en toe haperend navigatiescherm.

Wel is vorig jaar de achteruitrijcamera op ':blauw': gegaan. Omdat vervangen relatief kostbaar is heb ik het zo gelaten. Het roestplekje op de achterklep wordt langzaam ietsje groter, maar mag eigenlijk geen naam hebben.

Dit jaar opnieuw naar de zon met de auto en zoals elk jaar kijk ik daar met deze auto naar uit.

  

, datum: 16 april 2015

Ervaring met i40 CW: Met 40.000 km per jaar zoek ik een vooral eerst een goede stoel, dan climate control, bluetooth handsfree, cruise control en weinig onderhoud. Dit alles biedt de i40 Blue in ruime mate. De stoel is verregaan superieur en super verstelbaar. De uitrusting zeer compleet. En het is de ruimste auto die ik ooit had. Wegligging is gemoedelijk, maar nooit problematisch. Eindelijk maakt Hyundai ook auto's die er goed uit zien. Aanradertje!


Brandstofbenzine
Bouwjaar2012
In bezit3 jaar
KM-stand109.000 km
Dealerv/d Linden

Betrouwbaarheid10
Comfort10
Motor9
  
  

, datum: 1 maart 2015

Ervaring met i40 CW: Prima auto. Goede wegligging en directe besturing. Zeer ruime en comfortabele auto.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2013
In bezit2 jaar
KM-stand45 km
DealerFakkert

Betrouwbaarheid9
Comfort7
Motor9
  
  

, datum: 27 december 2014

Ervaring met i40 CW: Nieuw lijkt 't leuk. Enkele jaren gereden en mankeert van alles aan. Motor mist turbo trekkracht 1.6 te licht voor zo' zware auto. Radio is slecht. Rijeigenschappen besturing en wegligging ook fors minder goed dan Mazda6 of Mondeo. Aan alles merk je dat Hyundai (veel) tekort komt in D segment. Onoverzichtelijk, mankementen en hoog verbruik en auto verveelt snel, drukke onnodige lijnen vouwen en inkepingen en technisch en onderstel en met navi al de nodige problemen gehad. Volgende keer weer Mazda6, Mondeo of Skoda is toch beter en veel strakker plus goedkopere bijtelling modernere techniek. De i40 lijkt na 3 jaar 7 jaar oud is niet tijdloos maar druk druk druk design. Of liever gezegd lelijk. Zal er nooit nogmaals voor kiezen. Een Volvo wordt volgende.

Uitvoering1.6
Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit3 jaar
KM-stand51.000 km
Dealer Hensgens

Betrouwbaarheid5
Comfort5
Motor4
  
 
Reactie van: M. Declercq6, datum: 5 augustus 2016

Antwoord: Dde genoemde eigenschappen wat deze berijder aangeeft ben ik volstrekt niet mee eens. Ik als i40 rijder heb mijn auto met 15.000 km op de teller gekocht en staan nu na 2,5 jaar op 100.000 km. De auto bevalt en presteert in bijna alle genoemde punten prima.

 
Reactie van: Piet, datum: 16 april 2017

Antwoord: Je reageert op een fake review, donmas schrijft een vaag verhaal zonder enig concreet punt. Geen aandacht aan besteden.

 
Reactie van: Gieter7, datum: 31 juli 2017

Antwoord: Niet iedereen zal u mening/ervaring met de i40 hebben. Wij bezitten zelf een i40 en het was dit of een superb. Mijn vrouw en ik kochten de wagen uiteindelijk op basis van looks en we waren met name van de binnenconsole ongelooflijk gecharmeerd.

De voormalige directiewagen was een jaar oud toen we hem kochten en had 29.000 km op de teller, nu 4 jaar later heeft hij er 130.000. Ik hoef de pro's niet te vermelden want die zijn een i40 rijder welgekend (koffervolume, ruimte passagier achteraan, comfortabele stoelen waar we na een rit van 2000km fris als een hoentje uitstappen, geluidsinstallatie,...)

MAAR: rammeltjes in het dashboard vanaf de eerste dag, herhaaldelijk voor binnen geweest maar manifesteerden zich gewoon ergens anders. De wagen gaat om de 15.000 km op onderhoud en na 70.000 km diende de koppeling vervangen te worden (nog nooit bij elke andere wagen van ons gehad). Aanraakscherm van de gps lijkt niet door te hebben dat onze vinger een cm of 2 lager zit, erg vervelend maar probleem duikt alleen op met hele warme of hele koude omgevingstemperaturen. Kortsluiting in de binnenverlichting/batterijproblemen en zo kan ik maar doorgaan.

U wilt een punt: hetmijne is dat een familielid een Skoda heeft en die ondervind geen van die problemen, heeft een hogere restwaarde en leek ons wat saai maar het had wel de verstandigere keuze geweest.

Vriendelijke groeten
Christophe

 
Reactie van: Marcel. Antonissen, datum: 9 april 2018

Antwoord: Ook problemen met dashboard, zelfs na twee keer repareren in garantie nog altijd hetzelfde "knakken" telkens er een putje in de weg genomen wordt, net alsof er een kabel tegen harde plastiek klopt.

Voor de rest een prima wagen (gekocht in 2012 en 40.000km op de teller ondertussen is een 2.0l automaat)

  

, datum: 9 april 2014

Ervaring met i40 CW: Ben erg blij met de auto.

Uitvoering1.6
Brandstofbenzine
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar
KM-stand32.000 km
DealerLinden

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor8
  
 
 1 

Volvo V60 Volvo V60
★★★☆☆
Volvo V50Volvo V50
★★★☆☆
Audi A4 Avant Audi A4 Avant
★★★☆☆
BMW 3-Serie Touring BMW 3-Serie Touring
★★★☆☆
 

Info

Test

Techniek

Prijs