10 juli 2009
Hyundai i20 (2008 - 2014)
Nieuws

Hyundai i20 (2008 - 2014)

Miss Universe Avalon-Chanel kiest voor Hyundai i20

10 juli 2009 - Avalon-Chanel Weyzig (19) is kortgeleden verkozen tot Miss Universe Nederland 2009. In augustus vertegenwoordigt ze ons land tijdens de internationale verkiezingen die op de Bahamas plaatsvinden. Gisteren kwam de beauty queen gewapend met het kroontje en de sjerp van Miss Universe Nederland haar nieuwe Hyundai i20 ophalen.
IkWilVanMijnAutoAf

Avalon-Chanel. Met zo'n naam moet je wel een Beauty Queen zijn? "Eigenlijk best een gek verhaal, die voornaam van me. Mijn vader en moeder konden het niet eens worden over mijn naam. Mijn moeder was gek op Brian Ferry (volgens mij in haar jeugd gewoon stiekem verliefd) en dol op het liedje Avalon. Mijn vader vond juist Chanel magisch klinken. Zodoende werd het een combinatie".

Hyundai i20 (2008 - 2014)

Avalon-Chanel was eigenlijk niet zo van het mooi zijn. "Paardrijden, tennissen, later fitness, dat deed ik graag. Ik heb weleens een paar leuke foto's van mezelf laten maken. Eerlijk gezegd ben ik veel te verlegen voor modellenwerk. Ik riep altijd: aan zo'n vleeskeuring doe ik niet mee hoor. Maar de waarheid was dat ik eigenlijk niet durfde".

Tot twee weken geleden. "In het kader van: we doen allemaal eens gek riep een vriendin tegen me dat ik beslist mee moest doen met de Miss Universe verkiezing. Leuk joh. Kunnen we lachen, voegde ze daar nog aan toe. Om een lang verhaal kort te maken. Ik ben gegaan. We begonnen met 200 meiden. Honderd kwamen er door de casting. Van honderd gingen het al snel naar dertig, naar twintig, twaalf en uiteindelijk bleven er zes over voor de finaleronde. Ik dacht. Het was leuk. Ik had leuke aansluiting gevonden bij twee andere meiden en ging er vanuit dat zij zouden worden gekozen. Toen mijn naam als winnares werd omgeroepen bleef ik even staan. Ik kon het gewoon niet geloven. Nog steeds niet eigenlijk. Straks zit ik op de Bahamas voor de internationale Miss Universe verkiezing. Of ik in de voetsporen treed van Angela Visser, de enige Nederlandse winnares? Ik zou wel graag bij de beste tien willen eindigen van de in totaal 100 deelnemers. Zo streberig ben ik dan wel weer".

En tot die tijd? "Ik ga genieten. Ik heb nu een lekkere Hyundai i20 om overal naar toe te rijden. Daar ga ik ook van genieten. En ik ga me voorzichtig oriënteren en voorbereiden op de internationale verkiezing. Sporten, fitnessen? Welnee. Shoppen, dat zal ik wel doen. Ik heb gisteren tien cocktailjurkjes gekocht. Ik wil natuurlijk straks wel goed voor de dag komen. Wat ik veel belangrijker vind is dat ik in contact kom met de stichting van prinses Laurentien, dat kansarme kinderen een kans op een goede educatie biedt. Als Miss Universe wil ik ook daadwerkelijk wat voor die kinderen betekenen. Ik roep straks echt niet tegen de jury dat ik voor wereldvrede ga zorgen, of me inzet voor het milieu. Dat soort dooddoeners zijn niet aan mij besteed. Ik wil dat de jeugd de kans op goed onderwijs wordt geboden. Iedereen met een goede educatie vergroot zijn of haar toekomstkansen. Moet je mij horen: ik praat nu ook al als een Miss".

De Hyundai i20 is verkrijgbaar vanaf € 11.495, - als drie- en als vijfdeurs in verschillende uitvoeringen. Er is een keuze uit drie benzinemotoren en een dieselmotor.

XLLease