16 september 2008
Hyundai i10 (2008 - 2013)

Hyundai i10 (2008 - 2013)

i10 is de succesvolste Hyundai ooit

16 september 2008 | De nieuwe Hyundai i10 is de succesvolste Hyundai ooit. Gisteren werd het 5.000ste exemplaar afgeleverd aan mevrouw Donnie Janssen. Hyundai introduceerde de kleinste troef van het merk ruim zes maanden geleden als opvolger van de Hyundai Atos. Nooit eerder werden er door Hyundai zoveel auto's van een specifiek model in een dergelijk kort tijdsbestek verkocht.

Het was bij de introductie van de auto eind februari 2008 direct al duidelijk dat Hyundai met de Hyundai i10 een verkooptopper in handen had. De kleine, maar vlot ogende Hyundai overtreft immers in alle opzichten zijn toch ook al zeer succesvolle voorganger de Hyundai Atos, waarvan Hyundai-importeur Greenib Car b.v. in tien jaar tijd 41.000 eenheden verkocht.

Hyundai i10 (2008 - 2013)

Behalve een compleet nieuw interieur en exterieur biedt de Hyundai i10 door de toegenomen breedte (+ 70 mm) meer binnenruimte. Daarnaast is het comfort van een aanzienlijk hoger niveau en is de Hyundai i10 completer. De motor is niet alleen zuinig (1 liter brandstof per 20 kilometer), maar ook krachtiger geworden.

Donnie Janssen uit Den Haag, de nieuwe eigenaar van de jubilerende Hyundai i10, werd door directeur Albert Sebel van Hyundai-dealerbedrijf Auto Palace verblijd met een bos bloemen en een wijnpakket. "Ik heb alle prijzen en specificaties van maar liefst zes soortgelijke auto's naast elkaar gelegd en vergeleken, voordat ik overging tot de aankoop van de Hyundai i10. Hij sprong er gewoon als beste uit. Niet alleen is de prijs goed, de Hyundai i10 heeft ook nog eens een zeer rijke uitrusting en heeft goede resultaten in de veiligheidstest behaald. De Hyundai i10 ziet er bovenal zeer leuk uit. Ik ben er werkelijk zeer blij mee. Een vriendin rijdt ook Hyundai. Ze zei: 'Donnie, die auto's zijn niet kapot te krijgen. Hij heeft me nog nooit in de steek gelaten'. En dat telt natuurlijk ook".

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!