30 oktober 2002
 

Hyundai Elantra

filmdebuut voor hyundai elantra

Autozine
30 oktober 2002 | De Hyundai Elantra maakt zijn filmdebuut in "The Fast and the Furious 2" waarin ook Tom Cruise, Brad Pitt en Julia Roberts meespelen.

De ingrijpend aangepaste Elantra is gemaakt door Marck Fernandes van het in Los Angeles gevestigde JEM Motorsports. Zijn zilverkleurige Elantra was te bewonderen tijdens de Speciality Equipment Marketing Association (SEMA) show in Las Vegas. De Elantra maakte dusdanig veel indruk op de filmproducenten dat ze Marck en zijn Hyundai een rol aanboden in de nieuwe actiefilm.

Hyundai Elantra

De Elantra is voorzien van een JT Evo body kit en heeft luchtvering met afstandsbediening zodat de auto op en neer kan dansen. Meer zichtbare aanpassingen zijn de brede wielkasten, de portieren zonder deurgrepen, de zilverkleurige laklaag met parelmoereffect en het blauwe interieur.

"The Fast and the Furious 1" met Vin Diesel en Paul Walker was een succes met alleen al in de Verenigde Staten een opbrengst van 140 miljoen dollar. De film speelde zich af in de wereld van straatraces en snelle coureurs. De opnamen van de opvolger van deze film zijn inmiddels in Miami begonnen. "The Fast and the Furious 2" wordt naar verwachting in de loop van volgend jaar in Nederland uitgebracht.

Wittebrug
Hoge score bij crashtest voor HyundaiHoge score bij crashtest voor Hyundai
21 april 2004
Facelift voor Hyundai ElentraFacelift voor Hyundai Elentra
8 juli 2003
Hyundai viert feest met Elantra JubileeHyundai viert feest met Elantra Jubilee
17 januari 2003
 

Info

Techniek

Prijs

Forum