8 juli 2003
 

Hyundai Elantra

Facelift voor Hyundai Elentra

Autozine
8 juli 2003 | Hyundai heeft de Elantra uiterlijk en innerlijk aangescherpt. Kwaliteit, veiligheid en comfort zijn naar een nog hoger niveau getild. Het uiterlijk is vernieuwd en straalt meer dynamiek uit. Op technisch vlak zijn er talrijke nieuwigheden, zoals de komst van een 2,0-liter benzinemotor met variabele kleptiming, die 143 pk levert. In augustus verschijnt de nieuwe Elantra in de showroom.

Dynamiek en kracht zijn volgens Hyundai een paar belangrijke ingredienten die zijn toegevoegd aan de Elantra. Even essentieel is de ruimere veiligheidsuitrusting. Zo is het ABS, dat al gecombineerd was met een elektronische remkrachtverdeler, nu uitgebreid met remassistentie (BAS). Bij een noodstop wordt dan automatisch de remdruk verhoogd. Hiermee wordt een bijdrage geleverd aan de actieve veiligheid, terwijl nieuwe botskrachtafhankelijke airbags de passieve veiligheid verhogen. De zijairbags bieden de inzittenden extra veiligheid in geval van een zijdelingse aanrijding.

Hyundai Elantra

Uiterlijke veranderingen zijn vooral te zien bij de motorkap, de grille, de voorbumper en de koplampen. De matzwarte grille (hatchback) wekt de indruk dat de carrosserie is verlaagd en de zwarte behuizing van de koplampunits zorgt voor een meer gespierd voorkomen. Kunststof beschermstrips op de flanken bieden enerzijds bescherming tegen beschadiging en vormen anderzijds een visuele brug tussen de voor- en achterbumper. De stalen wielen zijn voorzien van nieuwe, sportief getinte wielplaten. Achter zijn de lampunits, de bumper en de achterklep subtiel gewijzigd om ook deze in lijn te brengen met het aangesterkte beeld van de auto. Kleur bepaalt in sterke mate de beleving van design. Hyundai biedt voor de Elantra dan ook een serie nieuwe lakkleuren die de uiterlijke glans van het nieuwe model versterken. Behalve de meer traditionele kleuren zijn er nu ook exotische varianten als Amabile-roze, Lime-groen en Exciting-blauw.

Hyundai past een verlichtings- en waarschuwingssysteem toe dat de naam ETACS draagt (Electronic Timing and Alarm Control System). Bij het afzetten van de motor gaat de verlichting automatisch uit. De interieurverlichting is voorzien van een automatische dimfunctie. Verder klinkt een waarschuwingsignaal als de bestuurder is vergeten de sleutel uit het contact te halen. Standaard is de Elantra voorzien van een afstandsbediening voor de centrale portiervergrendeling. Het dashboardkastje is nu afsluitbaar en verlicht en de bestuurder krijgt een vleugje extra comfort door de centrale armsteun boven het bergvak in de middenconsole. De uitklapbare armsteun op de achterbank is voorzien van bekerhouders. Het interieur van de Trend biedt daarnaast nog een serie voorzieningen, zoals de regelbare dashboardverlichting, de uitstapverlichting onder de portieren, chique deurpanelen, hogetonenluidsprekers in de voorportieren, een verwarmbare buitenspiegel plus elektrisch te bedienen zijramen voor en achter. De ruit bij de bestuurder heeft een auto-functie, waarbij het met een korte druk op de schakelaar geheel opent.

Hyundai Elantra
XLLease
Hoge score bij crashtest voor HyundaiHoge score bij crashtest voor Hyundai
21 april 2004
Hyundai viert feest met Elantra JubileeHyundai viert feest met Elantra Jubilee
17 januari 2003
Filmdebuut voor Hyundai ElantraFilmdebuut voor Hyundai Elantra
30 oktober 2002
 

Info

Techniek

Prijs

Forum