23 september 2022
Hongqi E-HS9
Nieuws

Hongqi E-HS9

Hongqi E-HS9 nu in Nederland

23 september 2022 - De volledig elektrische SUV Hongqi E-HS9 is vanaf 23 september 2022 verkrijgbaar in Nederland. Hedin Automotive B.V., handelend onder de naam Stern, is importeur en exclusief dealer in Nederland voor het premium automerk Hongqi, en via het netwerk is de E-HS9 met zes- of zeven zitplaatsen per direct te bestellen. Ook biedt Stern aftersales-diensten en services: een proefrit op locatie en haal- en brengservice bij onderhoudsbeurten. De E-HS9 is het eerste model Hongqi dat op de Nederlandse markt verkrijgbaar is, en is te bestellen vanaf 83.590 euro en te leasen vanaf 999 euro per maand. De verwachting is dat eind 2023 en begin 2024 twee nieuwe modellen van het merk Hongqi zullen worden geïntroduceerd op de Nederlandse markt.

Met een lengte van 5,2 meter, breedte van 2,01 meter en een hoogte van 1,73 meter, is de Hongqi E-HS9 een SUV van formaat. Daardoor kunnen gebruikers kiezen voor zes of zeven stoelen. Iedere zitrij beschikt over meer dan voldoende ruimte, een eigen climate control paneel, USB-poorten en/of een stopcontact.

Hongqi E-HS9

Er is keuze uit twee verschillende accupakketten van 84 Kwh of 99 Kwh: de ene versie heeft een actieradius van 396 km en beschikt over 436 pk, de andere versie heeft een actieradius van 465 km en heeft 551 pk. Deze laatste versie sprint dankzij zijn grote vermogen in 4,9 seconden van nul naar honderd kilometer per uur. Details Hongqi E-HS9:

  • Stoelen: alle stoelen van de Hongqi E-HS9 zijn van zacht nappa leder of leder/alcantara, hebben een zacht hoofdkussentje en zijn elektrisch verstelbaar. Ze zijn voorzien van verwarming en verkoeling, de stoelen voorin zijn leverbaar met een massagefunctie.
  • Panoramadak: de Hongqi E-HS9 wordt standaard geleverd met een groot panoramadak.
  • Luxe uitstralende materialen: het interieur bevat materialen als leer en pianolak. Daarnaast is er sfeerverlichting waarmee de rijder en passagiers een passende ambiance kunnen creëren.
  • Veiligheidsassistentie: de E-HS9 is standaard uitgerust met veel verschillende veiligheids- en rijhulpsystemen voor bescherming onderweg. Zo heeft de auto twaalf parkeersensoren, vier camera's rondom, dodehoekbewaking, adaptive cruise control en een automatische noodrem assistent.
  • Opvallend exterieur: de E-HS9 heeft een hoge voorkant en een imposante grille met verticale koelopeningen. Bovendien bevat de auto een interessante lichtsignatuur waar hij direct aan te herkennen is: opvallende koplampen, een lijn van LED-verlichting langs de grille en verticale knipperlichten die het lijnenspel van de grille accentueren. Aan de achterkant heeft de E-HS9 aan elkaar gekoppelde achterlichten die uit meerdere lijnen van LED bestaan en de remlichten bevatten een uniek LED-patroon.
  • Bijzondere cockpit: bij de President uitvoering bevinden zich over de gehele breedte van het dashboard drie aaneengeschakelde schermen die achter een doorlopende glasplaat liggen. Het meest linker scherm toont de meest relevante informatie voor de bestuurder, het middelste scherm is voor de navigatie en het media-infotainmentsysteem en op het meest rechter scherm kunnen films en foto's afgespeeld worden. Tevens worden zaken als klimaatregeling, stoelverwarming, -verkoeling en de massagefunctie bediend op een enorm touchscreen in het middenconsole.
  • Leverbaar in verschillende kleuren: Arctic Black, Glacier White, Mountain Grey, Glacier White & Arctic Black dak, Mountain Grey & Arctic Black dak. Op speciale bestelling leverbaar: ultra luxe Mountain Grey & Glacier two-tone lak.
YourLease
XLLease