12 januari 2007

Acura Advanced Sports Car Concept

Studiemodel toont designrichting opvolger Honda NSX

12 januari 2007 - De Acura 'Advanced Sports Car Concept' debuteert op de Detroit Motor Show 2007. Met dit studiemodel geeft Honda een voorproefje van de designrichting voor de NSX-opvolger.
AutoCoach

Het 'Advanced Sports Car Concept' werd ontworpen door het Acura Design-Team in Los Angeles. Dit team vormt de basis van het nieuwe Acura Design Center dat deze zomer zal worden geopend. Acura is het luxemerk van Honda in de Verenigde Staten. In de herfst van 2008 zal het merk ook in Japan zijn opwachting maken.

Honda NSX

De conceptcar combineert een voorin geplaatste V10 krachtbron met het nieuwe SH-AWD-systeem (Super Handling - All Wheel Drive), dat de aandrijfkrachten overbrengt en speciaal is afgestemd op het gebruik in sportwagens.

Hoewel het studiemodel een moderne uitstraling heeft, zijn trekken van zijn voorganger, de NSX, bewaard gebleven. De conceptcar is slank en de LED-koplampen zijn, in navolging van de klapkoplampen van de eerste generatie NSX, breed uitgevoerd. Het 'Advanced Sports Car Concept' wordt verder geaccentueerd door diverse designelementen, zoals de zich over de volle autobreedte uitstrekkende achterlichten en de rechthoekige, verchroomde uitlaatpijpen.

Honda NSX

Breed en laag, met een wielbasis van 2.740 mm, staat de conceptcar op 19-inch (voor), resp. 20-inch (achter) lichtmetalen velgen. Het ruim bemeten remsysteem met keramische remschijven en de krachtige uitstraling van de wielkasten maken het studiemodel tot een opvallende verschijning.

De lange, gewelfde ruimte voor de inzittenden is volledig in getint glas uitgevoerd en sluit naadloos aan op de carrosserie. Dit laatste geldt ook voor de portiergrepen, waarmee een optimale aerodynamica van de sportwagen is gewaarborgd. De conceptcar onderscheidt zich verder door een bodemplaat van koolstofvezel, een achterpartij met vier agressief vormgegeven uitlaatpijpen en een diffusor, die geen misverstanden laten bestaan over de prestaties van de Acura.

Honda NSX
XLLease
KwikFit