28 februari 2011
Honda Jazz (2008 - 2015)

Honda Jazz (2008 - 2015)

Honda Jazz Hybrid vanaf 11 maart bij de dealer

Autozine
28 februari 2011 | Honda introduceert de Jazz Hybrid. Het is de eerste auto in het B-segment die voorzien is van de hybride aandrijftechniek en slechts 14% bijtelling. Vanaf 11 maart staat de Jazz Hybrid bij de Honda-dealer met een vanafprijs van 19.200 euro.
AutoCoach

Met die prijs is de Honda Jazz Hybrid de goedkoopste hybrideauto die in ons land te koop is. Daarbij komt dat de Jazz door zijn hybrideaandrijving zo zuinig (4,5 l/100 km) en schoon (CO2-uitstoot van 104 g/km) is, dat hij vrijgesteld is van wegenbelasting en in de laagste bijtellingscategorie van 14 procent valt bij zakelijk gebruik.

Honda Jazz (2008 - 2015)

Deze goede cijfers dankt de Jazz Hybrid aan de aandrijflijn die zich al heeft bewezen in de Honda Insight. Die aandrijflijn omvat een 1,3-liter i-VTEC-motor in combinatie met de IMA-elektromotor. Deze zijn gekoppeld aan een continu variabele transmissie (CVT).

De Honda Jazz Hybrid onderscheidt zich van de rest van het gamma door nieuw ontworpen koplampen met een blauwe ring rond de lichtunits, heldere achterlichtunits, een nieuw design voor de voor- en achterbumper en een chromen sierlijst op de achterklep. Voor Honda's nieuwe hybride is het bestaande kleurenpalet bovendien uitgebreid met de kleur Lime Green metallic.

Ook het interieur van de Honda Jazz Hybrid onderging een opfrisbeurt. Het donkerdere dashboard contrasteert met de blauwe verlichting van het instrumentarium en de middenconsole. De nieuwe Jazz Hybrid is vanaf fabriek ook met lederen bekleding leverbaar en dat is een primeur voor de Europese markt.

Honda Jazz (2008 - 2015)

Voor optimale zuinigheid kan de Econ modus worden ingeschakeld. Deze knop links van het stuur zorgt voor een andere afstelling van de motor en de CVT. Daarbij wordt de brandstofefficiëntie geoptimaliseerd en de CO2 uitstoot teruggedrongen. Ook regelt de Econ modus nauwkeurig de airconditioning, bepaalt het de duur van het rijden op elektriciteit en het genereren van elektriciteit gedurende het afremmen.

Ondanks de toevoeging van de elektromotor en het accupakket heeft Honda de oorspronkelijke interieurruimte behouden. En dat niet alleen: ook de bagageruimte is met een inhoud van 303 liter hetzelfde gebleven. Door de Magic Seats weg te klappen, ontstaat er zelfs een ruimte met vlakke vloer en een inhoud van maar liefst 831 liter.

Op zoek naar een Honda Jazz?
bynco heeft er 1 vanaf € 13.850,-

Honda Jazz (2008 - 2015)

Honda introduceert extra sportieve JazzHonda introduceert extra sportieve Jazz
15 augustus 2012
Honda lanceert interactieve commercialHonda lanceert interactieve commercial
28 februari 2011
Honda Jazz wordt voordeligste hybrideHonda Jazz wordt voordeligste hybride
20 oktober 2010
Honda Jazz Hybrid debuteert in ParijsHonda Jazz Hybrid debuteert in Parijs
25 augustus 2010
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum