25 augustus 2010
Honda Jazz (2008 - 2015)

Honda Jazz (2008 - 2015)

Honda Jazz Hybrid debuteert in Parijs

Autozine
25 augustus 2010 | Honda heeft een swingende primeur tijdens de Autosalon van Parijs (2 t/m 17 oktober 2010). Daar presenteert het merk de Jazz Hybrid, de hybrideversie van de auto die vooral om het praktische karakter bekendstaat. De Honda Jazz Hybrid is voorzien van een 1,3-liter i-VTEC-motor, een CVT-transmissie en de beproefde IMA-elektromotor. De Jazz Hybrid kan daarmee op lagere snelheden volledig elektrisch aangedreven rijden. De toevoeging van de hybrideversie aan het Jazz-gamma betekent dat er straks voor het eerst een hybrideauto leverbaar is in het B-segment.
 

De Honda Jazz Hybrid is te herkennen aan zijn nieuwe koplampen met een blauwe ring rond de lichtunits, heldere achterlichten, een nieuwe grille, een opnieuw ontworpen achterbumper en een verchroomde sierstrip op de achterklep.

Honda Jazz (2008 - 2015)

Ook het interieur van de Jazz Hybrid is vernieuwd. Zo is het gehele dashboard van de auto donkerder van kleur, voor een sterker contrast met de blauwe verlichting van de instrumenten en de audio-installatie.

Het praktische karakter van de Jazz is bewaard gebleven in de Hybrid-versie. Mede door unieke Honda-gimmicks, zoals de op slimme wijze (60:40) omklapbare en zelfs helemaal wegklapbare Magic Seats achterin en de centraal onder de voorstoelen geplaatste brandstoftank, is de binnenruimte optimaal te benutten. Die praktische bruikbaarheid van de Jazz is natuurlijk ook het gevolg van zijn hoogte. Maar ondanks dat de Jazz hoger is dan de Insight, laat de Jazz Hybrid vergelijkbaar lage verbruiks- en emissiecijfers noteren.

De verkopen van de Honda Jazz Hybrid starten in Europa vanaf begin 2011. De prijs en de specificaties van de nieuwkomer worden later bekendgemaakt.