27 januari 2010
Honda CR-V (2007 - 2012)
Nieuws

Honda CR-V (2007 - 2012)

Facelift voor Honda CR-V

27 januari 2010 - De Honda CR-V is gemoderniseerd voor modeljaar 2010. Voortaan is deze SUV leverbaar met een dieselmotor in combinatie met een vijftrapsautomaat. De 2.2 i-DTEC-motor is sterker en schoner dan zijn voorganger. De introductie wordt kracht bijgezet door een gewijzigd exterieur en interieur.

Honda levert de 2.2 i-DTEC-motor in combinatie met de vijftrapsautomaat al langer in de Accord. Wel hebben de Honda-ingenieurs de automatische transmissie geschikt gemaakt voor toepassing in de Honda CR-V, die standaard is uitgerust met vierwielaandrijving. Standaard is de motor gekoppeld aan een handmatig bediende zesversnellingsbak.

Honda CR-V (2007 - 2012)

Het vermogen van de 2.2 i-DTEC-motor met common-railtechniek van de derde generatie bedraagt 110 kW (150 pk), een toename van 7 kW (10 pk) in vergelijking tot de motor die hij opvolgt. Het maximumkoppel steeg van 340 naar 350 Nm. Desondanks is de motor schoner geworden en voldoet hij aan de nu geldende Euro5-emmissienorm. Het gemiddelde brandstofverbruik bedraagt 6,5 liter per 100 kilometer voor de handgeschakelde versie en 7,4 liter per 100 kilometer voor de automaat. Dat correspondeert met een CO2-emmissie van respectievelijk 171 en 195 gram per kilometer.

Honda rust voortaan alle handgeschakelde versies van de CR-V uit met een schakelindicator. Hiermee kan een brandstofbesparing tot 0,2 liter per 100 kilometer gerealiseerd worden, wat gelijk staat aan een vermindering van de CO2-emissie met 5 gram per kilometer.

Het uiterlijk van de Honda CR-V is licht gewijzigd. Gebleven zijn de kenmerkende lijnen van de auto, maar doordat de bumpers evenals de grille (voortaan uitgevoerd in de kleur van de carrosserie) opnieuw zijn vormgegeven, worden deze lijnen meer benadrukt. De consument kan kiezen uit nieuwe lichtmetalen 17-inch- en 18-inchwielen en uit twee nieuwe lakkleuren: Urban Titanium en Alabaster Silver.

Behalve het exterieur heeft Honda ook het interieur van de CR-V aangepast. Nieuwe kleuren en hoogwaardiger materialen voeren de boventoon. De armsteun voor de bestuurder en voorste passagier zijn verbreed, wat het comfort ten goede komt. Ook de toepassing van nieuw isolatiemateriaal draagt hieraan bij; het rijgeluid in de CR-V nam met 5 dB af. Een audiosysteem met een aansluitmogelijkheid voor een iPod of andere mp3-spelers behoort voortaan tot de mogelijkheden.

Behalve met de 2.2 i-DTEC-motor levert CR-V als vanouds ook met een 2.0 i-VTEC-benzinemotor met 110 kW (150 pk). Deze motor is eveneens te combineren met de vijftrapsautomaat. De vernieuwdeCR-V staat vanaf 10 maart bij de Honda-dealer. Prijzen vanaf 34.900 euro.