29 juli 2011
Honda Civic (2011 - 2017)
Nieuws

Honda Civic

Honda lanceert nieuwe Civic tijdens IAA

29 juli 2011 - Honda introduceert de nieuwe Civic tijdens de IAA van Frankfurt, in september van dit jaar. De vijfdeurs hatchback is speciaal voor de Europese markt ontwikkeld. Hij verschijnt begin 2012 in de showrooms.

Op zoek naar een Honda Civic 1.8 Executive?
Nederland Mobiel heeft er 92 vanaf € 199,-

Honda Civic (2011 - 2017) 1.8 Executive

In de aanloop naar de onthulling van de nieuwe Civic publiceert Honda een aantal korte films over de ontwikkeling van het model. De eerste film gaat over de rijeigenschappen. De eerste tests met de nieuwe Civic zijn uitgevoerd op Honda's Research & Development-afdeling in Japan. Vervolgens verhuisde het team naar Europa om het onderstel en het stuurgedrag verder te ontwikkelen.

Honda Civic (2011 - 2017)

"Steeds als we tijdens de ontwikkeling van de nieuwe Civic Europa bezochten, boekten we belangrijke vooruitgang in het weggedrag. Zo hebben we de auto nauwkeurig afgestemd op de behoeften van de Europese consument", vertelt Kazuo Sunaoshi, de leider van het team dat het onderstel ontwikkelde. "De nieuwe Civic is niet slechts een evolutie. Als het gaat om de rijeigenschappen, hebben we zo'n grote stap gemaakt dat je zou kunnen zeggen dat we twee generaties vooruit zijn".

Het model is aan de achterzijde voorzien van dezelfde compacte wielophanging met een torsiestaaf die ook in het huidige model voor een enorme hoeveelheid leefruimte zorgt. Om de stabiliteit op hoge snelheid verder te verbeteren zijn de torsiestaaf en de stabilisatorstang dikker uitgevoerd. In aanvulling daarop heeft het team de wegligging en het comfort verbeterd door in de achterwielophanging nieuwe, met vloeistof gevulde bussen toe te passen.

De film over de ontwikkeling van de Honda Civic is te vinden op DeNieuweHondaCivic.nl

Op zoek naar een Honda Civic 1.8 Executive?
bynco heeft er 4 vanaf € 11.950,-

Honda Civic (2011 - 2017) 1.8 Executive

XLLease