22 februari 2012
Honda Civic (2011 - 2017)
Nieuws

Honda Civic (2011 - 2017)

5 EuroNCAP sterren voor Honda Civic

22 februari 2012 - Uit de laatste veiligheidstests van het onafhankelijke Euro NCAP blijkt dat de nieuwe Honda Civic 5 deurs met de maximale score van vijf sterren tot Europa's veiligste auto's behoort. Euro NCAP heeft Honda tevens beloond met de Advanced NCAP-onderscheiding voor het Collision Mitigation Brake System in de nieuwe Civic. Het veiligheidssysteem waarschuwt de bestuurder voor een mogelijke kop-staartbotsing en remt de auto zo nodig af.
AutoCoach

Bij de beoordeling neemt Euro NCAP de veiligheid van zowel de inzittenden (volwassenen en kinderen) als van de voetgangers in ogenschouw. Ook de aanwezigheid van systemen die de bestuurder helpen ongelukken te voorkomen, tellen mee. Sinds de introductie van dit nieuwe beoordelingssysteem van Euro NCAP ( februari 2009) heeft Honda voor al zijn modellen die zijn getest, de maximale score van vijf sterren behaald.

Honda Civic (2011 - 2017)

Behalve de vijfsterrenbeoordeling heeft de Civic ook de Advanced NCAP-onderscheiding ontvangen. Hiermee erkent het veiligheidsinstituut Honda's Collision Mitigation Brake System als een van de beste innovaties op veiligheidsgebied. De onderscheiding is een erkenning voor de ontwikkeling van nieuwe veiligheidstechnologie waarvoor nog geen onafhankelijke tests bestaan.

Collision Mitigation Brake System, ofwel CMBS, is een zelfstandig werkend noodremsysteem. Het waarschuwt de bestuurder voor een op handen zijnde kop-staartbotsing, zowel op lage snelheid, bijvoorbeeld in de stad, als bij hogere snelheden, zoals op provinciale wegen en snelwegen. Op basis van onderzoek schat Honda dat – als alle auto's in Europa van CMBS zouden zijn voorzien – jaarlijks tussen de 200.000 en 250.000 ongevallen voorkomen zouden kunnen worden of in elk geval minder ernstige gevolgen zouden hebben.

Op zoek naar een Honda Civic 1.8 Executive?
bynco heeft er 4 vanaf € 11.950,-

Honda Civic (2011 - 2017) 1.8 Executive

XLLease