5 juni 2008
Honda Accord

Honda Accord

Nieuwe Honda Accord nu in de showroom

Autozine
5 juni 2008 | Vanaf 7 juni staat de nieuwe Honda Accord bij de Nederlandse dealers. De prijzen voor de nieuwe Honda Accord Sedan beginnen bij 30.900 euro. De Accord Tourer die in september in de showroom verschijnt, is er vanaf 32.500 euro.
AutoCoach

Voor de Honda Accord zijn drie motoren beschikbaar. Alle krachtbronnen voldoen aan de nieuwe Euro5-emissienormen die gelden vanaf september 2009. De dieselmotor (2.2 i-DTEC) is speciaal voor de nieuwe Accord-generatie ontwikkeld en levert 150 pk en een koppel van 350 Nm bij 2.000 toeren per minuut. De 2.0 i-VTEC-benzinemotor levert 156 pk en heeft een gemiddeld verbruik van 7,2 liter per honderd kilometer. De krachtigste motor is de 2.4 i-VTEC, goed voor 201 pk bij 7.000 toeren per minuut.

Honda Accord

Op het gebied van veiligheid beschikt de Accord over tal van intelligente systemen die actief helpen aanrijdingen te voorkomen. Zo is iedere Accord standaard voorzien van het Vehicle Stability Assist (VSA). Dit veiligheidssysteem helpt de bestuurder bij het onder controle houden van de auto in bochten en tijdens het remmen. Ook standaard is het Trailer Stability Assist (TSA) dat scharen van de caravan helpt voorkomen.

Honda Accord

De nieuwe Accord biedt bovendien met het optionele Advanced Safety Pack een combinatie van innovatieve rijhulpsystemen voor een verbetering van de actieve veiligheid. Dit Optional Driving Assist System (ADAS) bestaat uit drie systemen: het Lane Keeping Assist System (LKAS), de Active Cruise Control (ACC) en het Collision Mitigation Brake System.

Honda Accord

De nieuwe Accord verschijnt eerst als sedan in de showroom. In september volgt de Tourer. Voor de uitrusting van beide carrosserievarianten is er keuze uit de niveaus Comfort, Elegance en Executive. Standaard is de Honda Accord voorzien van onder meer actieve hoofdsteunen voorstoelen, 6-traps transmissie, dual zone climate control, ESP, VSA, TSA, radio-cdspeler met 6 speakers en een boordcomputer.

IkWilVanMijnAutoAf
5 sterren bij EuroNCAP voor Honda Accord5 sterren bij EuroNCAP voor Honda Accord
26 november 2008
Nieuwe Honda Accord vanaf 7 juniNieuwe Honda Accord vanaf 7 juni
24 april 2008
Honda onthult nieuwe AccordHonda onthult nieuwe Accord
11 februari 2008
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum