21 augustus 2002
 

Honda Accord (2003 - 2008)

nieuwe honda accord in 2003

Autozine
21 augustus 2002 | Honda's nieuwe Accord komt er aan. De nieuwe middenklasser van Honda is geen rechtstreekse vervanger van het huidige model Accord, maar is gezien de nieuwe stijl een auto die op het bovenste segment van de middenklasse mikt. De nieuweling komt in feite in het segment tussen de huidige Accord en de Legend te zitten en wordt het nieuwe vlaggenschip van Honda in de categorie sedans.

Het huidige model Accord is gepositioneerd tussen de volumemodellen in het D-segment, een markt waar enorm veel concurrentie heerst en waarmee Honda met de opvolger bewust niet in competitie wil. Het nieuwe model wordt niet meer aangeboden in vijfdeurs uitvoering of met motoren onder twee liter cilinderinhoud en is daarom volgens Honda vooral bedoeld voor de kritische en veeleisende rijder in het executive segment.

Honda Accord (2003 - 2008)

De nieuwe Accord is groter en de motoren worden krachtiger. Afwerkingskwaliteit en uitrusting liggen naar verwachting op een duidelijk hoger niveau. Dat komt tot uiting in de prijs. De Europese versie van de volledig nieuwe Accord beleeft deze herfst zijn wereldpremiere op de Parijse Autosalon en komt begin volgend jaar op de markt. Evenals de vorige Accord-modellen mag de nieuweling met recht een wereldauto genoemd worden die in verschillende uitvoeringen over de hele wereld zal worden verkocht.

In tegenstelling tot het huidige model wordt de Europese versie van de nieuwe Accord niet geproduceerd in het Engelse Swindon maar in Japan. Dat neemt niet weg dat er een speciale Accord-versie gebouwd gaat worden voor de Europese markt, met afwijkende specificaties en afwerkings- en uitrustingsdetails. Te zijner tijd komt ook een dieselmotor beschikbaar - de eerste, door Honda zelf ontworpen zelfontbrander.

KwikFit
Honda maakt prijzen nieuwe Accord bekendHonda maakt prijzen nieuwe Accord bekend
11 november 2002
Nieuwe Honda Accord in ParijsNieuwe Honda Accord in Parijs
23 september 2002
 

Info

Techniek

Prijs

Forum