11 juni 2008
Ford Transit Custom
Nieuws

Ford Transit Custom (2013 - 2023)

Ford Transit XXL stretched limo in Nederland

11 juni 2008 - De unieke Ford Transit XXL ┬┤stretched limo┬┤ was afgelopen maandag heel even op de nederlandse wegen te bewonderen. Deze Transit XXL is gebaseerd op twee Transit Tourneo-modellen die zijn samengevoegd tot een luxueuze limousine.

De Transit XXL is 7,4 meter lang en heeft een wielbasis van 5,9 meter. Ter vergelijking: de standaard Tourneo is bijna 4,9 meter lang en heeft een wielbasis van 2,9 meter. De Transit XXL is uitgerust met de 2.2 liter Duratorq Ford TDCi-motor. De carrosserie van de Transit XXL is uitgebreid verstevigd aan de onder- en bovenzijde voor een optimale torsiestijfheid en veiligheid. Zonder lading weegt de auto 2500 kg. De auto is verder voorzien van vier volledige schuifdeuren (twee aan elke kant) en 'privacy glass', zodat de inzittenden op grote discretie kunnen rekenen.

Ford Transit Custom (2013 - 2023)

De Transit XXL biedt een zeer luxueus interieur aan de bestuurder en 7 passagiers. Er zijn 8 royale met leder beklede, en verwarmbare´Captain Seats´ gemonteerd en alle passagiers beschikken over een individueel entertainment system met DVD-speler en gameconsole. De Transit XXL is tevens uitgerust met een dubbele airconditioning, waarvan de achterste door de passagiers kan worden bediend.

Ford Transit Custom (2013 - 2023)

Naast eerdere spectaculaire, meer sportieve Transits heeft Ford er voor gekozen om met de XXL 'stretched limo' de comfortabele kant van de Transit te belichten. "De bedrijfsauto is al lang niet meer uitsluitend de functionele besteller. Steeds meer gebruikers verfraaien het uiterlijk van hun bedrijfsauto, vanwege het representatieve karakter voor het bedrijf, maar ook omdat aan het comfort van bestuurder en inzittenden hoge eisen worden gesteld. Eisen op het niveau van een personenauto. De Ford Transit heeft daarvoor de norm gesteld, maar met de XXL wordt door Ford de extra hoog gelegd", verwelkomt Hans Schep, Algemeen Directeur van Ford Nederland, de nieuwste aanwinst met een glimlach.

Ford Transit Custom (2013 - 2023)

Ford heeft geen plannen om de Ford Transit XXL 'stretched limo' in serieproductie te nemen.