11 juni 2015
Ford Tourneo Connect

Ford Tourneo Connect

Ford verbetert Tourneo Connect en Grand Tourneo Connect

Autozine
11 juni 2015 | Ford heeft bekendgemaakt dat de nieuwe vijfzits Tourneo Connect en de zevenzits Grand Tourneo Connect deze zomer op de markt komen met nieuwe, zuinigere motoren. Ook op het gebied van bestuurdersassistentie en connectiviteit worden de Tourneo en Grand Tourneo verbeterd.
AutoCoach

Voor beide auto's komt Ford met een nieuwe, zuinige 1.5liter TDCi-dieselmotor die is voorzien van Auto-Stop-Start. Deze motor heeft een CO2-uitstoot vanaf 111 g/km en een brandstofverbruik van 4,3 l/100 km, een verbetering van 7% in vergelijking met de vorige 1.6-liter TDCi-motor. Ook is de Ford PowerShift-transmissie met dubbele koppeling nu leverbaar in combinatie met de 1.5 TDCi motor.

Ford Tourneo Connect

De vernieuwde Tourneo Connect en Grand Tourneo Connect worden beide leverbaar met twee versies van de nieuwe 1.5-liter TDCi-motor: 100 pk en 120 pk. Deze 1.5-liter TDCi-dieselmotor voldoet aan de strenge Euro 6-emissienormen en is optimaal afgesteld voor een lager brandstofverbruik en hogere prestaties. Klanten kunnen ook kiezen voor de 120 pk 1.5-liter TDCi-dieselmotor met een automatische zesversnellings PowerShift-transmissie.

Verder worden er in beide modellen moderne voorzieningen geïntroduceerd die in dit marktsegment een primeur betekenen. Het gaat hier niet alleen om Traffic Sign Recognition en Lane Keeping Aid, maar ook om het spraakgestuurde connectiviteitssysteem SYNC 2 en de innovatieve MyKey-technologie.

Ford Tourneo Connect

Net als de nieuwste personenauto's van Ford, zoals de Focus en de Kuga, profiteren de Tourneo Connect en de Grand Tourneo Connect van diverse innovatieve technologieën:

  • Traffic Sign Recognition geeft de bestuurder via het instrumentencluster informatie over de laatst gesignaleerde snelheidslimiet, annuleringssignalen en inhaalbeperkingen.
  • Blind Spot Information System waarschuwt bestuurders als een passerend voertuig zich links of rechts van de auto in de blinde hoek bevindt.
  • Lane Keeping Alert en Lane Keeping Aid  voorkomen samen dat de bestuurder met hoge snelheid onbedoeld de rijbaan verlaat. Als de naar voren gerichte camera detecteert dat de auto de rijbaan dreigt te verlaten, waarschuwt Lane Keeping Alert de bestuurder door het stuurwiel te laten trillen. Als er geen corrigerende actie wordt ondernomen, leidt Lane Keeping Aid de auto door middel van een stuurcorrectie weer terug in de rijbaan.
  • Auto High Beam schakelt de koplampen automatisch van groot licht naar dimlicht als het systeem tegemoetkomend verkeer of een voertuig detecteert.
  • SYNC 2 is voorzien van een 6" kleurentouchscreen van HD-kwaliteit en maakt geavanceerde spraaksturing van audio, navigatie, klimaatbeheersing en mobiele telefoons mogelijk. Bestuurders kunnen direct hun navigatiebestemming inspreken of het systeem vragen om muziek van een bepaalde artiest af te spelen.
  • Met MyKey kunnen eigenaren een sleutel programmeren die de topsnelheid begrenst en het maximumvolume van het audiosysteem verlaagt. Deze technologie wordt met name toegepast met het oog op jonge automobilisten. Met MyKey kan het audiosysteem helemaal worden uitgeschakeld indien bestuurder en passagiers geen veiligheidsgordels dragen. Met dit systeem kan ook worden voorkomen dat de bestuurder veiligheidstechnologieën uitschakelt.

Beide modellen zijn uitgerust met Active City Stop, het systeem waarmee de auto automatisch wordt afgeremd en waarmee de vijfzits Tourneo Connect door Euro NCAP op het gebied van veiligheid met vijf sterren is bekroond.

Ford Tourneo Connect
XLLease

De Tourneo Connect Compact met 1.0 EcoBoost-benzinemotor is er al vanaf € 22.300. Een Tourneo Connect Compact met 1.5 TDCi dieselmotor is er vanaf € 28.550.

Ford introduceert ook de nog zuinigere 1.0-liter EcoBoost-benzinemotor voor de kleinste people mover van Ford, de Tourneo Courier. Het brandstofverbruik van de 1.0-liter EcoBoost-benzinemotor met Auto-Start-Stop is met 3% verlaagd tot 5,1 l/100 km, met een CO2-uitstoot van 115 g/km. De Tourneo Courier met 100 pk EcoBoost-benzinemotor is er vanaf € 21.350.

Ford Tourneo Connect Ford maakt prijzen Tourneo bekendFord maakt prijzen Tourneo bekend
10 maart 2014
5 EuroNCAP sterren voor Ford Tourneo5 EuroNCAP sterren voor Ford Tourneo
27 november 2013
Ford introduceert nieuwe Tourneo ConnectFord introduceert nieuwe Tourneo Connect
8 november 2013
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum