27 november 2013
Ford Tourneo Connect

Ford Tourneo Connect

5 EuroNCAP sterren voor Ford Tourneo Connect

Autozine
27 november 2013 | De nieuwe Ford Tourneo Connect heeft de maximale score van vijf sterren op het gebied van veiligheid behaald bij Euro NCAP, de onafhankelijke organisatie op het gebied van botsproeven. De veelzijdige Ford heeft 94% gescoord op bescherming van volwassen inzittenden, 85% op bescherming van meerijdende kinderen en 83% op algehele bescherming.

De Tourneo Connect is gebaseerd op hetzelfde platform als de Focus, de C-MAX en de Kuga, en heeft meer dan 100 botsproeven ondergaan. Dit aantal komt boven op de 10.000 computer-gesimuleerde botsproeven. De bestuurder en de inzittenden worden door een sterke stalen carrosserie beschermd. Deze structuur bestaat voor 53% uit extra sterk en ultrasterk staal, waaronder 16% ultrasterk boriumstaal.

Ford Tourneo Connect

Ford biedt op de Tourneo Connect standaard een uitgebreid beschermingssysteem, inclusief (zij-)airbags voor bestuurder en voorpassagier en curtainairbags voor inzittenden vóór en achter. De auto beschikt bij de buitenstoelen op de tweede rij over ISOFIX-bevestigingspunten. Vanwege het gemak waar hiermee een kinderzitje kan worden bevestigd, heeft Euro NCAP hiervoor een 100 procent score toegekend.

De voorkant van de Tourneo Connect is verder voorzien van een uitgebreide reeks voorzieningen die nadrukkelijk zijn ontworpen om het risico van verwonding bij voetgangers te reduceren. Er is met name aandacht besteed aan het ontwerp van de motorkap, de voorruit en het dashboard om het risico op hoofdletsel zoveel mogelijk te beperken.

De Tourneo Connect biedt als eerste in zijn segment een aantal voorzieningen die de veiligheid bij verder versterken, zoals Active City Stop, het onafhankelijke remsysteem dat automobilisten helpt om bij lage snelheid een botsing met stilstaand of langzaam rijdend voorliggend verkeer te voorkomen en het spraakgestuurde connectiviteitssysteem van Ford, SYNC, en Emergency Assistance, waarmee inzittenden hulpdiensten kunnen inschakelen bij een ongeval.

KwikFit
Ford verbetert Tourneo ConnectFord verbetert Tourneo Connect
11 juni 2015
Ford maakt prijzen Tourneo bekendFord maakt prijzen Tourneo bekend
10 maart 2014
Ford introduceert nieuwe Tourneo ConnectFord introduceert nieuwe Tourneo Connect
8 november 2013
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum