11 april 2002
Ford StreetKa

Ford StreetKa

Kylie Minogue krijgt fever van de Ford StreetKa

Autozine
11 april 2002 | Ford StreetKa is een sponsor van Kylie's Europese 'Fever' Tour, die met Cardiff op 26 april als startpunt 39 concerten zal omvatten met Barcelona op 20 juni als eindpunt. De productieversie van Ford's nieuwe StreetKa zal debuteren op exclusieve foto's samen met Kylie, waardoor het publiek een voorproefje kan krijgen van de in 2003 leverbare StreetKa.
 

"De samenwerking met Kylie is voor Ford de perfecte methode om te showen met de productieversie van de StreetKa voordat deze geintroduceerd wordt," zegt Alain Visser, Algemeen Directeur Ford Nederland. "De StreetKa en Kylie hebben veel gemeen: ze zijn allebei klein, mooi, stijlvol en uitermate aantrekkelijk." "De band met Kylie stelt ons in staat deze auto voor de introductie te laten zien in een omgeving waarvan we overtuigd zijn dat de StreetKa met enthousiasme zal worden ontvangen", aldus Visser. "Kylie is overal ter wereld populair, vooral bij jonge mensen die weinig hebben met de meer traditionele marketing-benadering. StreetKa en Kylie vormen voor hen een perfecte combinatie."

Ford StreetKa

Op haar Europese 'Fever' Tour zal Kylie grote menigten fans veroveren met een unieke mix van hartslagverhogende buhne-optreden met popmuziek van de bovenste plank. Kylie's succes wordt weerspiegeld door een reeks bekroningen binnen de muziekindustrie, waarvan in 2002 alleen al 'Best International Female' en 'Best International Album~ bij de 'Brit Awards', plus 'Best Selling Australian Artist' tijdens de 'World Music Awards' te Monaco. "Met de StreetKa als trotse sponsor van deze spectaculaire shows, zijn we ervan overtuigd dat iedereen er verliefd op zal worden", zegt Alain Visser. "Als we mogen afgaan op de geruchtenstroom en belangstelling bij kopers nu al, zal de StreetKa absoluut toptien-materiaal zijn." Kylie, op haar beurt, vond het fantastisch om als eerste persoon buiten de Ford organisatie de StreetKa van dichtbij te kunnen bewonderen.

Ford StreetKa

De Ford StreetKa roadster werd voor het eerst als conceptcar getoond op de Turijnse autotentoonstelling in 2000. Een jaar later, op de autosalon van 2001 in Geneve, bevestigde Ford dat de publieksreacties op het concept zo overweldigend enthousiast waren geweest, dat besloten werd de StreetKa in productie te nemen.

Ford StreetKa

Het StreetKa concept is ontworpen door David Wilkie van Fords Ghia Design Studio te Turijn. Maar de metamorfose van showsteler tot productierijp ontwerp vergde de inzet van een specialist, reden voor Ford om zich te wenden tot Industrie Pininfarina SpA. Daar is het productiemodel geconstrueerd, op basis van de Ford Ka. Onder de supervisie van David Wilkie en met als doel zo dicht mogelijk bij het oorspronkelijke design te blijven, is het Pininfarina's taak geweest de productie voor te bereiden die begin 2003 op gang moet komen. Pininfarina zal de volledige productie voor zijn rekening nemen.

Ford StreetKa

De StreetKa's die met Kylie in beeld komen zijn pre-productie prototypes, maar ze zijn optisch gelijk aan de versie die in de verkoop zal gaan. Prijzen en technische details zullen in een later stadium bekend worden gemaakt. In september dit jaar zal de StreetKa tijdens de Salon Intemationale de L'Automobile, te Parijs voor het publiek worden onthuld.