1 oktober 2018
Ford Mondeo Wagon

Ford Mondeo Wagon

Ford Mondeo Wagon straks ook als hybride

Autozine
1 oktober 2018 | De Mondeo Wagon is vanaf 2019 ook met hybride-aandrijving leverbaar. Tot dusver is de Mondeo Hybrid er alleen als sedan met een vloeiende coupé-achtige daklijn. Hij is er in drie uitvoeringen inclusief de zeer luxe Vignale. De Wagon Hybrid is puur voor de Europese markt ontwikkeld. Ford maakt de nadere specificaties en prijzen in een later stadium bekend. De hybride aandrijflijn staat in elk geval borg voor een lager verbruik en minder CO2-emissie. De Hybrid-versies van de Mondeo zijn daarmee een alternatief voor diesel.

"Veel kopers willen echter een stationwagon in dit segment. We zijn erg blij dat we deze doelgroep volgend jaar de nieuwe Mondeo Hybrid Wagon kunnen aanbieden", aldus Roelant de Waard, vice president Marketing, Sales & Service, Ford Europe. "Elektrische aandrijving speelt een sleutelrol in ons Europese modellengamma. Ford investeert meer dan 11 miljard dollar in de ontwikkeling hiervan en wil in 2022 wereldwijd veertig geëlektrificeerde voertuigen kunnen aanbieden, waarvan zestien volledig elektrisch aangedreven zijn."

Ford Mondeo Wagon

De Ford Mondeo Hybrid heeft een elektromotor die de speciaal voor dit model ontwikkelde 2,0-liter Atkinson-benzinemotor ondersteunt. Een generator zorgt voor het terugwinnen van remenergie om de batterij van 1,4 kWh bij te laden. Tot 90 procent van de remkracht is zo om te zetten in elektriciteit.

De Mondeo Hybrid kan gedurende korte tijd en over korte afstanden volledig elektrisch rijden. Dat komt vooral van pas bij rijden in de stad en in fileverkeer. De hybride aandrijflijn is goed voor een systeemvermogen van 140 kW (187pk). De door Ford ontworpen continu variabele automatische transmissie zorgt daarbij voor een zo laag mogelijk verbruik.

Ook andere technologische oplossingen zijn aan boord om de efficiency te verhogen. Voorbeelden hiervan zijn Fords Smartgauge-interface om brandstof- en stroomverbruik te monitoren, elektrische stuurbekrachtiging en elektrisch aangedreven airco, waterpomp en vacuüm rembekrachtiging om de benzinemotor te ontlasten en zo efficiënt mogelijk te rijden.

Beschikbare veiligheidssystemen zijn onder meer Active City Stop, Active Park Assist, airbags in de veiligheidsgordels, stemgestuurde SYNC 3 met 8-inch touchscreen en Fords Adaptive Front Lighting System met dynamische LED-koplampen.

Ford gaat de nieuwe generatie Mondeo Hybrid in de moderne fabriek in Valencia produceren, waar nu al de benzine- en dieselversies van de Mondeo van de band rollen.

KwikFit
Ford introduceert Mondeo ST-Line X WagonFord introduceert Mondeo ST-Line X Wagon
25 augustus 2021
Ford introduceert Mondeo ST-Line HybridFord introduceert Mondeo ST-Line Hybrid
13 januari 2020
 

Info

Test

Techniek

Prijs

KM-kosten

Forum