25 juni 2010
Ford Mondeo (2007 - 2014)

Ford Mondeo (2007 - 2014)

Vernieuwde Ford Mondeo debuteert in Moscow

Autozine
25 juni 2010 | Op 25 augustus lanceert Ford Europa de gefacelifte Mondeo op de Moscow International Automobile Salon 2010. Het vernieuwde model komt later dit jaar op de markt en beschikt over een nieuw vormgegeven carrosserie en een opgewaardeerd interieur, effici├źntere motoren, en tal van nieuwe voorzieningen en technologie├źn die het comfort verhogen.
 

De voornaamste wijzigingen hebben betrekking op de opvallende nieuwe grilles met een geprononceerd trapeziumvormig ondergedeelte en daarboven een slanke, stijlvolle opening plus een krachtig motorkapprofiel. De nieuwe voorbumper is voorzien van LED-dagrijverlichting. Ook in de nieuwe achterlichten is LED-technologie toegepast. De achterklep is opnieuw ontworpen waardoor het beter aansluit bij het nieuwe achterlichtprofiel.

Ford Mondeo (2007 - 2014)

Het interieur is voortaan uitgerust met een nieuwe doorlopende middenconsole, nieuw vormgegeven portierpanelen met verzonken portiergrepen en een nieuwe centrale bovenconsole met interieurverlichting. De nieuwe binnenbekleding sluit aan bij de luxueuzere uitstraling van het interieur.

Het interieur profiteert tevens van een keur aan nieuwe voorzieningen, zoals de nieuwe LED-interieurverlichting en een nieuw navigatiesysteem, terwijl muziekliefhebbers aan hun trekken komen dankzij het nieuwe, als optie verkrijgbare, Premium Sound System, dat bestaat uit een achtkanaalsversterker met een uitgangsvermogen van 265 watt, een gloednieuw luidsprekersysteem en een grote subwoofer.

Ford Mondeo (2007 - 2014)

Bij de lancering van de nieuwe Mondeo wordt de nieuwe 240-pk sterke en efficiënte 2.0-liter EcoBoost-benzinemotor met turbocompressor geïntroduceerd. Deze motor vormt een aanvulling op de bestaande 203-pk uitvoering die eerder dit jaar werd gelanceerd in de Mondeo, S-MAX en Galaxy.

Hoewel de nieuwe 240-pk motor hogere prestaties levert, heeft hij een gemiddelde CO2-uitstoot van 179 g/km, ongeacht de carosserievariant. Dat is evenveel als de 203-pk motor. De EcoBoost-technologie claimt een verlaging van het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot met twintig procent in vergelijking met traditionele benzinemotoren met een vergelijkbaar prestatieniveau.

Ford Mondeo (2007 - 2014)

Ook de nieuwe 200-pk sterke 2.2-liter Ford Duratorq TDCi-motor beleeft zijn première in de nieuwe Mondeo. Deze levert twaalf procent meer vermogen dan de vorige 2.2 versie en is daarmee de krachtigste Duratorq-dieselmotor tot nu toe. Eerder dit jaar is ook de 2.0-liter TDCi motor volledig vernieuwd. Deze motor is beschikbaar met een vermogen van 115, 140 of 163 pk. Alle motoren hebben ongeacht de carosserievariant een gemiddelde CO2-uitstoot van 139 g/km bij gebruik van een transmissie met zes handgeschakelde versnellingen.

Het verbruik wordt mede verlaagd met Smart Regenerative Charging, Eco Mode en het Active Grille Shutter System. Dit elektronisch gestuurde systeem regelt de luchtstroom door de radiator en het motorcompartiment, en zorgt op die manier voor een lagere luchtweerstand. Daarnaast verbetert dit systeem de opwarmtijd van de motor, waardoor deze zuiniger omspringt met de brandstof en in koude klimaten sneller opwarmt.

Ford Mondeo (2007 - 2014)

De verbeteringen in de nieuwe Mondeo blijven niet beperkt tot de motoren. Ook de transmissie is verbeterd. De nieuwe Ford PowerShift-transmissie met zes versnellingen en een dubbele natte koppeling wordt standaard geleverd bij EcoBoost-benzinemotoren en is als optie leverbaar bij de 140-pk en 163-pk varianten van de 2.0-liter Duratorq TDCi.

De vernieuwde Mondeo is uit te rusten met een uitgebreid pakket voorzieningen voor bestuurdersassistentie. Veel van deze voorzieningen zijn nieuw voor Ford, zoals het Lane Departure Warning, Driver Alert en Auto High Beam. De nieuwe voorzieningen die al deel uitmaken van de nieuwste S-MAX- en Galaxy-modellen, zoals Blind Spot Information System, een snelheidsbegrenzer, elektronische kindersloten en achteruitrijdcamera, zijn nu ook beschikbaar voor de Mondeo. De vernieuwde Mondeo is ook voorzien van LED dagrijverlichting en LED achterlichten.

Ford Mondeo (2007 - 2014)

De vernieuwde Mondeo komt vanaf september 2010 in heel Europa op de markt. In de aanloop naar de introductie en de lancering van de nieuwe Mondeo op de Moscow International Automobile Salon 2010 op 25 augustus worden meer informatie en de technische gegevens van de nieuwe Mondeo-lijn bekendgemaakt.