8 november 2007
Ford Mondeo (2007 - 2014)

Ford Mondeo (2007 - 2014)

Ford Mondeo gekozen tot ING Lease Car of the Year 2007/2008

Autozine
8 november 2007 | De jaarlijkse verkiezing ING Car Lease Lease Car of the Year is voor 2007/2008 gewonnen door de Ford Mondeo. Daarmee is de nieuwste Ford de opvolger van de S-MAX, die vorig jaar ook al deze onderscheiding in de wacht sleepte. De bijbehorende prijs werd door de heer Ed Frederiks, Managing Director ING Car Lease overhandigd aan de heer Hans Schep, algemeen directeur Ford Nederland.
 

De verkiezing van de Lease Car of the Year, georganiseerd door ING Car Lease, is de laatste jaren uitgegroeid tot een belangrijke onderscheiding in de wereld van de zakenauto's. De winnende auto mag zich immers verheugen in een extra belangstelling van de zakelijke rijders, maar ook van de grote wagenparkbeheerders.

Ford Mondeo (2007 - 2014)

Dit jaar werd de overwinning door de nieuwe Mondeo behaald, waardoor de beker in de prijzenkast van Ford kon blijven staan. Immers, ook vorig jaar ging een Ford-model, de S-MAX, met de overwinning aan de haal. Hans Schep: "De overwinning heeft dit jaar nog meer glans gekregen omdat er in de beoordeling extra aandacht werd besteed aan milieu- en veiligheidsaspecten. En om dan hoog te scoren is de bevestiging dat Ford ook op die gebieden succesvol is". Andere criteria in de beoordeling waren het complete leveringsprogramma en verbruikskosten, ook een belangrijk en bepalend aspect voor het zakelijk inzetten van een auto.

Tijdens de finale praktijkdag wist de Ford Mondeo de prijs definitief in de wacht te slepen, waarbij de juryleden werden overtuigd door het hoge rijcomfort, het gebruiksgemak en de financiele bereikbaarheid. "In aanvulling op het juryrapport ziet ook ING Car Lease deze winnaar als de leaseauto bij uitstek. Daarom sleept de Ford Mondeo de titel ING Leasecar of the Year 2007/2008 met volle overtuiging in de wacht", aldus Ivo Lissone, juryvoorzitter en Director Sales & Marketing van ING Car Lease. In de eindrangschikking liet de Ford Mondeo de Volvo V70 en de Audi A5 achter zich.