23 december 2010
Feedback
Ford Mondeo (2007 - 2014)

Ford Mondeo (2007 - 2014)

Ford introduceert nieuwe Mondeo ECOnetic

Autozine
23 december 2010 | Ford introduceert een nieuwe versie van de Mondeo 1.6 TDCi ECOnetic. Deze valt voor zakelijke rijders in het fiscaal aantrekkelijke 20% bijtellingstarief. Dankzij de toepassing van diverse ECOnetic Technology voorzieningen noteert deze extra zuinige Mondeo een laag brandstofverbruik en een lage CO2-uitstoot. Deze nieuwe is leverbaar in drie verschillende carrosserievarianten én in drie uitrustingsniveaus: Ambiente, Trend Business en Titanium.
 

De nieuwe Ford Mondeo 1.6 TDCi ECOnetic is de zuinigste Mondeo tot dusver, met een gemiddeld brandstofverbruik van 4,3 l/100 km en een CO2-uitstoot van 114 g/km.

Ford Mondeo (2007 - 2014)

De Ford Mondeo 1.6 TDCi ECOnetic beschikt over een uniek gekalibreerde versie van Ford's nieuwe 115 pk / 85 kW sterke 1.6-liter TDCi common-rail turbodieselmotor. Deze krachtbron is af fabriek voorzien van een dieselpartikelfilter en wordt in deze uitvoering standaard gekoppeld aan Ford's Durashift zesversnellingsbak met een extra lange eindoverbrenging van 1:3,69 (normaal: 1:4,06). Deze dieselmotor levert een maximumkoppel van 270 Nm en 290 Nm in Overboost modus.

De Mondeo ECOnetic is voorzien van het nieuwe Ford start/stop-systeem. Dit systeem verlaagt het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot in de gecombineerde cyclus met tot vijf procent en in druk stadsverkeer zelfs tot tien procent.

Het Auto-Start-Stop-systeem is gekoppeld aan een Improved Flooded (IF) accu en een Voltage Quality Module (VQM), die de stroomvoorziening naar elektronische componenten als het audiosysteem reguleert wanneer de motor weer wordt gestart. Tegelijkertijd controleert het Battery Monitoring System (BMS) de status van de accu en communiceert het met het Ford Auto-Start-Stop-systeem, zodat de motor bijvoorbeeld blijft lopen wanneer blijkt dat de capaciteit van de accu op een te laag peil komt om de motor uit en weer in te kunnen schakelen.

Ford Mondeo (2007 - 2014)

De nieuwe Ford Mondeo 1.6 TDCi ECOnetic is verder voorzien van het Eco Mode bestuurdersinformatiesysteem, Smart Regenerative Charging en de Active Grille Shutter, de actieve grille-afsluiting.

De actieve grille opent alleen wanneer dat noodzakelijk is om de motor te koelen. Het systeem maakt gebruik van luchtkanalen om de luchtstroom door de grille naar het koelsysteem en het motorcompartiment te dirigeren. Wanneer lucht gewenst is om de motor te koelen openen de luchtkanalen. In andere gevallen worden ze gesloten en vermindert de aerodynamische weerstand aanzienlijk. Wanneer de kanalen volledig gesloten zijn, kan de luchtweerstandafname door de actieve grille-afsluiting voor een 2 procent lagere CO2-uitstoot zorgen.

Verder is de Mondeo 1.6 TDCi ECOnetic voorzien van onder meer een verlaagde wielophanging en banden met een lage rolweerstand.

Ford Mondeo (2007 - 2014)

De Ford Mondeo 1.6 TDCi ECOnetic Ambiente is verkrijgbaar vanaf € 29.795,-. De 5-deurs hatchback en de 4-deurs sedan zijn gelijk geprijsd. De Wagon is er vanaf € 31.195,-.