19 januari 2022

Forum Ford Ka (2008 - 2016)

Reacties van eigenaren

  

, datum: 12 april 2010

Ervaring met Ka : Mijn Ford Ka Titanium uit September 2009 is echt een super fijne auto! Nadat mijn Smart het motorisch heeft begeven, heb ik snel besloten een nieuwe Ka aan te schaffen. Nu zit ik een maand in Oostenrijk en in de bergen functioneert het motortje prima. Stijlvol van binnen en van buiten. Heerlijk motortje, echt super blij mee!

UitvoeringTitanium 1.2
Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand5.100 km
Dealer A. Betlem

Betrouwbaarheid9
Comfort9
Motor8
  
  

, datum: 2 april 2010

Ervaring met Ka : Goede auto voor de prijs. Had meschien iets groter mogen zijn en de 1.4 turbo van de Fiat 500 Abarth mag er ook wel in.

Uitvoering1.2 Titanium
Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand20.000 km
DealerBoxem

Betrouwbaarheid9
Comfort10
Motor8
  
  

, datum: 11 maart 2010

Ervaring met Ka : Bij voorraadauto's duidelijk vragen of er bepaalde dingen die in de folder staan, als standaard op de voorraad auto's niet zitten (zoals leren stuur en opbergvak onder passagiersstoel) om teleurstellingen na aankoop te voorkomen.

Ervaring met verkoop: Duidelijker zijn met wat er op voorraadauto's niet zit, wat in de folder staat als zijnde standaard.

Uitvoering1.2 Titanium
Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand510 km

Betrouwbaarheid6
Comfort9
Motor8
  
  

, datum: 26 februari 2010

Ervaring met Ka : Ik had hiervoor een Panda 1.2 Emotion. Deze had, net als de Ka, last van binnenkomend water. Dus als de auto nat is, valt het regen(water) bij openen van portier op de stoelen. Ook heb ik, net als bij de Fiat, piepende remmen. Maar het kan ook niet anders, want het is natuurlijk een Fiat kloon. Maar verder ben ik tevreden.

Uitvoering1.2 Titanium
Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand750 km
Dealer Hardenbol

Betrouwbaarheid9
Comfort6
Motor6
  

Op zoek naar een Ford Ka?
bynco heeft er 1 vanaf € 10.745,-

Ford Ka (2008 - 2016)

  

, datum: 20 februari 2010

Ervaring met Ka : Prima auto, goed comfort en mooie hoge zit ook de wegligging niets op aan te merken.
Echter een slecht ontwaseming systeem ronduit gevaarlijk in de winter omdat er geen stand op zit welke zowel de voorruit als zijruiten tegelijkertijd ontwasemd.
Met andere woorden: je moet constant aan de knop draaien om te voorkomen dat de zijruiten dan wel voorruit niet beslaat. Garagehouder heeft geen passende oplossing aan kunnen dragen.

Ervaring met verkoop: Klacht over het ventilatiesysteem is aangehoord, men heeft de tekortkoming onderzocht en een oplossing aangedragen die niet tot de oplossing van het probleem lijdt

UitvoeringTitanium 1.2
Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand5.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor6
  
 
Reactie van: Gjh. Wesseling, datum: 22 februari 2010

Antwoord: Ik heb hier totaal geen problemen mee: als ik mijn ontwasemings systeem op de voorruit staat, wordt automatisch de zijruiten ook ontwasemd (zelfs op stand 1). Je moet natuurlijk wel de circulatie knop op die stand zetten dat er lucht van buiten naar binnen stroomt en de ronde lucht roosters op de zijruiten richten en je zult zien dat de zijruiten ook mooi schoon geblazen worden. Het kan natuurlijk zo zijn dat je met vochtige kleding in de auto stapt door regen of sneeuw, ja dan kan het zo zijn dat de zijruiten beslaan maar gebruik dan de airco die is daar voor: maar wel opletten dat de CIRCULATIE knop op de juiste stand staat dit is immers bij iedere auto het zelfde, en ligt echt niet aan het systeem.

gegroet GJH. Wesseling

  

, datum: 13 januari 2010

Ervaring met Ka : Maak een proefrit, echt de moeite waard!

Ervaring met verkoop: Prima garage kan niet anders zeggen, je wordt netjes te woord gestaan en geholpen en niet opdringerig precies zo als het hoort een garage waar je terug komt! Prima.

UitvoeringTitanium
Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand6.500 km

Betrouwbaarheid9
Comfort9
Motor9
  
  

, datum: 11 juni 2009

Ervaring met Ka : Sinds 7 mei 2009 ben ik de trotse eigenaar van een nieuwe Ford Ka Titanium, in de kleur metallic lak Cloud Zilver. Nu 1200 km verder kan ik alleen maar zeggen: wat een mooie en een heerlijke rijdende auto is dit boven alle verwachtingen, het is net of je in een auto rijd van een hogere en duurdere klasse.
Alles sluit en voelt degelijk aan en is perfect afgewerkt en er zijn geen rammeltjes. Ook de stoelen zitten goed en kun je in iedere positie goed instellen.
Het rijden met deze auto is iedere keer weer een feest, een perfecte wegligging hij pakt heerlijk op en schakelt zeer fijn en licht met korte slagen. Het is net of je in en auto rijd met een 1.6 motor comfortabel en stil vooral dat roffeltje wat je hoort doet mij denken aan een zestien klepper. Het is natuurlijk geen strepentrekker, maar dat hoeft ook niet. Je kunt goed met het verkeer meekomen en dat is gewoon goed voor een 1.2. Een zwaardere motor is dan ook niet nodig met dit comfort.

Uitvoering1.2 Titanium
Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand1.200 km

Betrouwbaarheid9
Comfort9
Motor9
  
 
Reactie van: Gjh. Wesseling, datum: 13 januari 2010

Antwoord: update 6500km

Nu 6500 km gereden met mijn nieuwe Ford Ka Titanium zilver cloud en ik blijf zeggen: wat is dit toch een heerlijke auto! Ook met dit koude weer 's morgens starten en lopen. Schakelen blijft ondanks het koude weer licht en exact gaan ook wat comfort betreft lekker sportief maar toch comfortabel.
Ik heb nog geen enkel probleem of rammeltje gehad met deze auto zit werkelijk zeer degelijk in elkaar. Dit kan ook niet anders met die zware (kluis) deuren, werkelijk het is net of je rijdt in een auto van een hogere en veel duurdere klasse. Ik kan echt iedereen eens aan raden om een proefrit te gaan maken en je zult zien dat ik niets teveel heb gezegd, dit is echt een auto voor mensen die klein willen rijden maar niet willen inleveren op comfort en wegligging, want dit maakt deze auto zo sterk dit rijdt echt geweldig. Ook vooral op de lange afstand dit is met andere kleine auto's wel anders, daarom verdient deze auto ook echt meer aandacht.
Heb nu in Duitsland V-Power 100 Octaan getankt hier rijdt de auto nog directer op. Is helaas niet verkrijgbaar in Nederland, ik rijd toch gemiddeld 1:15,5 1:16 met mijn Ka en dan rij ik in de stad en op de lange weg dus best zuinig.
Ja ik ben echt heel tevreden met mijn Nieuwe Ford Ka stap er iedere keer weer met veel plezier in ik hoef dan ook geen andere auto met veel meer luxe en vermogen deze auto bied echt veel rijplezier: echt een aanrader!

 
Reactie van: Peter. De. Jong, datum: 26 maart 2010

Antwoord: Shell levert in NL alleen V-Power benzine met 97 RON. Daarmee merk je weinig verschil met de gewone 95 RON benzine. Ford raad voor de nieuwe Ka met de 1.2 Fiat motor BP Ultimate aan (98 RON). Die benzine is ca. 6 cent/liter duurder dan de gewone 95 RON, maar je krijgt er ruim 3% meer vermogen door, de motor loopt veel regelmatiger (ook stationair) en de auto rijdt bijna 1% zuiniger. Motor en brandstofsysteem blijven ook veel schoner.

 
Reactie van: Gjh. Wesseling, datum: 30 juni 2010

Antwoord: Nu met 9500 km op de teller met meer kottere afstanden begon mijn Ford Ka toch minder mooi te lopen op V-Power 95 vooral staionair, omdat V-Power 100 niet verkrijgbaar is in Nederland ben ik op Uw aanraden BP Ultimate gaan tanken en inderdaad U heeft mij weten te overtuigen de motor begon inderdaad na enige Km mooier te lopen. Stiller, directer en geen gebok meer. Ook stationair loopt de motor nu perfect zoals het hoort, ook zal de auto nu wel iets zuiniger zijn omdat de motor nu wel stationair regelmatig loopt. Ik kan dan ook iedereen die een Ford Ka heeft BP Ultimate aanbevelen, dit scheelt ongeveer 6 cent per liter dit is te doen op een kleine tank: ook Ford adviseert BP Ultimate voor de Ka.
Ook Alfa Romeo schijnt op BP Ultimate beter te lopen volgens de Alfa site waarschijnlijk heeft BP toch een betere samenstelling van additieven.

 
Reactie van: R. Jong19, datum: 29 mei 2012

Antwoord: Dat klinkt goed, maar het is dan misschien toch een iettewat dure auto in het gebruik?
Want overlezende de commentaren, is de Ka duidelijk duurder in benzineverbruik dan de aangegeven 1 op 20.
Om dan ook nog eens 1.86 neer te tellen i.p.v. 1,80 Euro , bovendien ook nog eens wegenbelasting te betalen ondanks de start-stop funktir? Toegegeven de proefrit was goed, comfort redelijk. Overziende moet ik van te voren de ruitenwissers laten vervangen, de handremkabel laten verleggen en de stuurbediening radio opteren...Zijn er nog meer obstakeltjes, om dit wondertje te verbeteren. Wil 'm echt graag aanschaffen.

  

Op zoek naar meer Ford Ka (2008 - 2016)?

Bezoek ook het forum in:


 
...
 8 

Dutchlease
Peugeot 107Peugeot 107
★★★☆☆
Toyota Aygo Toyota Aygo
★★★☆☆
Citroën C1 Citroën C1
★★★☆☆
Renault Twingo Renault Twingo
★★★☆☆
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions