17 november 2018
Feedback
Ford Grand C-Max

Forum Ford Grand C-Max

Reacties van eigenaren

  

, datum: 5 augustus 2016

Ervaring met auto: De beste auto ooit gekocht. Wegligging super. Verbruik 100 km 7.6 ltr = acceptabel. Deze auto heeft een max. snelheid van 204 km/u, en dan komen er uiteraard andere cijfers tevoorschijn. Zeer snelle auto. Heb geen ervaring met de 3 cyl. turbo 125 pk, ook verkrijgbaar in dit model. Verder nooit problemen met de auto gehad. Nog geen lampje verwisseld. Doet zijn werk uitmuntend. Zegt iets over Ford in het algemeen. Gewoon verder gaan.

Nieuw
UitvoeringTitanium 150pk Turbo
Bouwjaar2016
In bezit1 jaar
KM-stand77.000 km
DealerCar City Cuijk

Betrouwbaarheid10
Comfort8
Motor6
  
 
Reactie van: Hageraats, datum: 5 augustus 2016

Antwoord: Reactie van scribent: Correctie: Ik heb deze auto nu 4.5 jaar ipv. 1 jaar. Bouwjaar = 2012, niet 2016.
De auto is niet meer in service bij Car City Cuyk, (bedrijf is failliet) maar bij VinK en Evag in Schiedam. De ervaring met de dealer heeft dus betrekking op dit bedrijf.

Reageer
  

, datum: 21 november 2015

Ervaring met auto: Een tot nu toe een hele betrouwbare auto. Wij hebben hem aangeschaft i.v.m. de handicap van onze zoon. Ruimte, comfort en flexibiliteit van de auto / mpv stond voor ons bovenaan het lijstje en Ford voldeed aan deze voorwaarden.

Uiteraard hebben wij diversen malen de grand C-Max van de dealer meegekregen. Proefritten deden wij samen met onze zoon en zijn voorkeur was hier mede een beslissende factor. Hij gaf heel duidelijk aan dat hij in de grand C-Max het beste zat. Uiteraard genoten wij ook van de comfort van grand C-Max en hebben dan ook tot op heden nog steeds geen spijt van onze aanschaf.

Verbruik tot op heden is 6,6 liter per 100km, meting boordcomputer, bij tanken kwam ik op de zelfde waarden.

Olieverbruik, daar kan ik kort in zijn, geen verbruikt, tenminste wat ik aan de peilstok kan / kon zien. Heb het per 1000km gepeild / gecontroleerd.

Reageer Nieuw
Uitvoering1.0 Ecoboost
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand3.500 km
DealerVan Putten & Zn.

Betrouwbaarheid9
Comfort9
Motor9
  
  

, datum: 18 januari 2015

Ervaring met auto: Verbruik valt zwaar tegen. Volgens (ideale) norm 5.2, werkelijkheid 7.0, is dus 35% minder zuinig. Ook na reset na ca. 19.000 km blijft verbruik hoog.

Reageer Nieuw
Uitvoering1.0 Ecoboost
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar
KM-stand21.500 km
DealerJos Bogman

Betrouwbaarheid8
Comfort8
Motor8
  
  

, datum: 8 oktober 2011

Ervaring met auto: Na drie Ford Mondeo's achter elkaar en daarna op verzoek van mijn echtgenote een (probleemloze maar bij nader inzien erg grote) Renault Espace en een (pechgevoelige maar qua maat precies goede) Renault Grand Scenic rijden we nu Ford Grand C-Max en het voelt weer net zo stevig en plezierig als de Mondeo's van vroeger.
Knopjes zitten op de plekken waar je ze verwacht en zijn plezieriger te bedienen dan bij de Renaults. Ook mijn echtgenote en onze inmiddels van een rijbewijs voorziene dochter vinden het een prima auto.
De middenstoel op de tweede rij onder een zijstoel laten verdwijnen is een prachtoplossing voor onze oude hond die niet meer kan springen! Ze loopt door de schuifdeur aan de zijkant naar binnen en gaat rustig via de ruimte in het midden naar haar mand achterin. Prima!
De navigatie kan beter, de uitsluitend Vlaams sprekende dame laat ons nog al eens een raadselachtige omweg maken, hoewel we de instelling "snelste route" hebben ingeschakeld. Ik neem aan dat er binnenkort wel een nieuw chipje bij de dealer te krijgen is met een wat betere software want elke simpele TomTom doet het stukken beter.
De 1,6 motor met turbo is bijzonder soepel, veel krachtiger dan de twee liter in de Grand Scenic, en ook op hoge snelheid bijzonder stil en zuinig.
Bluetooth werkt prima met de diverse apparaten van de familie. De geluidskwaliteit is voortreffelijk, de Sony installatie die als accessoire leverbaar is lijkt me totaal overbodig, ook al omdat die het dashboard naar mijn smaak een stuk minder overzichtelijk maakt. Het automatisch inparkeren in een file is een belevenis: ik was er nogal sceptisch over, vond het eerst een accessoire niks, maar het is gewoon erg grappig om aan te komen rijden, knop drukken, bij de piep de auto zachtjes achteruit te laten rijden en op exact 5 cm van de stoep strak ingeparkeerd uit te komen. Het systeem werkt NIET goed bij diep in de stoep ingesneden parkeerhavens! Bij een normale achter elkaar staande rij auto's met een (al is het maar klein) plekje ertussen werkt het echter uitstekend.
We hebben de normale reserveband gekozen en niet zo'n thuiskomer, want dat vind ik maar armoe, en er is plaats genoeg voor een normale band achterin. De stoelen zijn prima, we hebben de leren versie met uitgebreide verstelling en verwarming om te kunnen concurreren met het onmiskenbare confort van de vorige Renaults (het was het strijdpunt in de familie!) maar in dit meubilair kan iedereen zich vinden.
De draaicirkel valt wat tegen. Hoewel hij op papier maar een halve meter groter is dan die van de Grand Scenic moeten we voor ons gevoel veel vaker steken dan vroeger en we vragen ons af of de draaicirkel echt maar zo weinig scheelt. Wat mij betreft wordt de volgende auto weer een Grand C-Max, het feit dat we wat hoger zitten dan in de Mondeo geeft voor wat oudere mensen zoals wij de doorslag: beter overzicht en makkelijker in-en uitstappen.

Reageer Nieuw

Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
  

, datum: 8 september 2011

Ervaring met auto: Altijd Mondeo gereden 2 liter bj. 2007. Prima auto, maar de Grand C-Max rijdt beduidend beter. De hoge zit is uiterst comfortabel en de wegligging is erg goed. Deze zomer met boot er achter op vakantie geweest. Trekkracht beter als de 2 liter Mondeo.
Kortom: wie van rijcomfort houdt en eens wat anders wil, zou ik zeker een Grand C-Max adviseren. In een woord: top.

Reageer Nieuw
Uitvoering16 Eco Boots
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand6.000 km

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor9