2 april 2015
Ford Galaxy

Ford Galaxy

Ford onthult nieuwe Galaxy

Autozine
2 april 2015 | Ford heeft de splinternieuwe Galaxy onthuld. De nieuwe Galaxy draagt de nieuwste wereldwijde ontwerpfilosofie van Ford uit en beschikt over zeven grote zitplaatsen. Gezinnen kunnen wisselen tussen extra zitplaatsen of extra laadruimte, doordat de Galaxy als eerste auto binnen dit segment over een functie beschikt waarmee de derde rij met stoelen met een druk op de knop kan worden ingeklapt of omhoog gezet.

Op zoek naar een Ford Galaxy?
DAS import heeft er 25 vanaf € 33.306,-

Ford Galaxy

De zitplaatsen voorin zijn door de multicontourstoelen met massagefunctie nu comfortabeler dan voorheen en dankzij de integrale multilink-wielophanging kunnen ook passagiers op de tweede en derde rij van een comfortabelere rit genieten.

Ford Galaxy

De splinternieuwe Galaxy biedt bestuurders in de stad en op de snelweg geavanceerde technologieën, waaronder:

 • Intelligent Speed Limiter; wanneer geactiveerd, worden verkeersborden gedetecteerd en wordt de snelheid aangepast om te voorkomen dat bestuurders te hard rijden en snelheidsboetes krijgen
 • Pre-Collision Assist met Pedestrian Detection-technologie beperkt de impact van frontale botsingen met voertuigen en voetgangers en helpt bestuurders om botsingen te voorkomen
 • De technologie voor grootlicht met antiverblinding van de dynamische LED-koplampen detecteert verkeer in tegengestelde rijrichting en dimt mogelijk verblindend licht terwijl andere gebieden maximaal verlicht blijven.

Met de gloednieuwe Galaxy wordt het eenvoudiger dan ooit om de ruimte te optimaliseren voor passagiers en bagage. Met een besturingspaneel in het achterste bagagecompartiment kunnen alle vijf stoelen op de tweede en derde rij neerklappen met één druk op de knop. Dit is de eerste auto in dit segment waarbij de stoelen op de derde rij ook automatisch omhoog gezet kunnen worden.

Dankzij een vlakke laadvloer is het eenvoudig grote voorwerpen te laden. Doordat de stoelen op de tweede en derde rij afzonderlijk verschuifbaar zijn en de stand van de rugleuning aan te passen is, kan de combinatie van zitplaatsen en laadruimte naar wens worden aangepast voor zowel ritten naar school of vakantie. Onder de vloer van de kofferbak bevindt zich dankzij het nieuwe Cargo Management-systeem nog eens 20 liter aan verborgen opslagruimte.

Ford Galaxy

Passagiers kunnen flessen met tot 1,5 liter in de portiervakken plaatsen, en in de opslagruimte onder de stoelen kunnen eenvoudig allerlei voorwerpen worden opgeborgen, zoals laptops, boeken en snacks. Tevens is er ruimte om spullen op te bergen in de ruimte boven aan het instrumentenpaneel en in de middenconsole bevindt zich een opbergruimte voor mobiele telefoons en audioapparatuur. Ouders zullen de standaard spiegel waarmee ze hun kinderen in de gaten kunnen houden, erg handig vinden. Deze spiegel is zodanig geplaatst dat beide achterbanken geheel zichtbaar zijn.

De ruimte van het interieur is ook geoptimaliseerd dankzij extra dunne rugleuning technologie en contourstoelen. Passagiers op de tweede en derde rij hebben ook 10 mm meer hoofdruimte dan in de voorgaande Galaxy, en de stoelen op de derde rij beloven met 40 mm extra hoofdruimte meer ruimte dan belangrijke concurrenten. Tevens is er meer ruimte voor ellebogen en schouders, doordat het traditionele swing-open-achterportierontwerp behouden is gebleven. Passagiers op de derde rij kunnen het zichzelf nog gemakkelijker maken dankzij hun eigen opbergvak en bekerhouder in de armleuning.

Met één druk op de knop krijgt men toegang tot de achterste rij doordat de stoelen op de tweede rij in één beweging naar voren kunnen worden geschoven en kunnen worden gekanteld, en dankzij een verlaagd vloerontwerp kunnen passagiers eenvoudiger in en uit de auto stappen. Dankzij een dubbele afdichting blijft de dorpel schoon en is er minder kans dat passagiers vuile kleren krijgen doordat ze tegen de buitenzijde van de auto aan komen wanneer ze in of uit de auto stappen.

Ford Galaxy

De multicontourstoelen van Ford met Active Motion-massagefunctie zijn ontworpen om vermoeidheid van spieren te verminderen, vooral tijdens lange ritten. De in 8 standen verstelbare stoelen zijn in samenwerking met artsen ontwikkeld en zijn uitgerust met een verwarmings- en koelsysteem en een systeem van 11 opblaasbare kussens om dijen, billen en onderrug vrijwel ongemerkt te masseren. De randen van de stoelbasis laten lucht ontsnappen wanneer de portieren worden geopend zodat u eenvoudiger kunt uitstappen, en de passagiersstoel beschikt over een geheugenfunctie. De hoofdsteunen van de voorstoelen zijn multi-instelbaar, en voor het eerst beschikt de Galaxy ook over een verstelfunctie in alle richtingen voor de stuurkolom en stuurwielverwarming.

De ideale temperatuur kan nu sneller worden bereikt met het verbeterde verwarmingsventilatie- en airconditioningsysteem, dat als eerste in Europa werd geïntroduceerd in de nieuwe Ford Mondeo. Het systeem biedt een verbeterde luchtcirculatie, kan lagere temperaturen bereiken en heeft een stillere werking. Passagiers op de achterbank kunnen hun eigen temperatuurinstellingen kiezen door middel van extra bedieningsmogelijkheden en een eigen klimaatbeheersingssysteem. Het interieur blijft ook koel bij zonnig weer dankzij ramen die UV-stralen weren zodat het niet te heet wordt in de auto.

De integrale multilink-wielophangingsconfiguratie van Ford claimt zowel de flexibiliteit die nodig is voor meer comfort als de laterale stijfheid die het rijgedrag en de handelbaarheid verbetert. Het systeem is tevens aanwezig in de nieuwe Mondeo en S-MAX en zorgt er ook voor dat de velgen verder naar achteren bewegen bij het nemen van hobbels. Hierdoor wordt de impact beter geabsorbeerd, waardoor de auto soepeler en stiller zou rijden. De Galaxy wordt tevens aangeboden met zelfnivellerende achterwielophanging, die een optimale rijhoogte behoudt voor meer comfort en een betere handelbaarheid.

Ford Galaxy

Dankzij het geluiddempende materiaal dat is aangebracht aan de onderkant van de carrosserie, in de wielkasten en in de voor- en achterportieren, en het feit dat er meer gebruik is gemaakt van gesloten onderdelen voor de carrosseriestructuur, is de cabine veel stiller dan voorheen. Het geluiddempende glas van de voorruit en de zijramen helpen ook windruis en omgevingslawaai verminderen.

Bestuurders krijgen ondersteuning van systemen die snelheidsbeperkingen bijhouden en voetgangers en voertuigen detecteren, zodat zij zich kunnen concentreren op het autorijden zelf. Het Adaptive Front Lighting-systeem van Ford is nog een voorbeeld van een dergelijk systeem. Dit systeem past de hoek van de lichtbundel van de koplampen aan de rijomgeving aan en kan voorkomen dat andere bestuurders worden verblind dankzij het grootlicht met antiverblinding functie.

Geheel nieuwe sensortechnologieën in de Galaxy maken parkeren nog gemakkelijker:

Ford Galaxy
 • Active Park Assist helpt bestuurders een parkeerplek te vinden en de auto zowel file als haaks in te parkeren
 • Park-Out Assist helpt bestuurders bij het wegrijden vanuit een parkeerplaats bij fileparkeren. Hierbij neemt het systeem de besturing over terwijl de bestuurder het gaspedaal en de rem bedient
 • Side Parking Aid genereert hoorbare waarschuwingssignalen en afstandsindicatoren op een scherm bij obstakels rondom de auto
 • Cross Traffic Alert waarschuwt bestuurders voor naderende auto's bij het achteruitrijden vanuit een parkeerplaats
 • Front Split View Camera verbetert het gezichtsveld van de bestuurder wanneer deze wegrijdt uit een parkeerplaats of vanaf een kruising dankzij een 180 graden-camerasysteem dat aan de voorzijde van de Galaxy is geïnstalleerd, en geeft het beeld weer op het aanraakscherm van 8” met een hoge resolutie in de middenconsole 

Daarnaast biedt de nieuwe Galaxy ook nog een aantal voorzieningen op het gebied van bestuurdersassistentie, zoals het Blind Spot Information-systeem, Traffic Sign Recognition, Lane Keeping Alert, Lane Keeping Aid en Driver Alert.

De handsfree bedienbare achterklep kan worden geopend of gesloten met een voetbeweging onder de achterbumper. Nog meer gemak wordt geboden door de elektrische parkeerrem en Hill Launch Assist.

Dempers en vering zijn speciaal afgesteld voor de Galaxy, en tevens biedt het model Continuous Control Damping, waarmee de wielophanging kan worden ingesteld op “comfort,” “normaal” en “sport”. Met elektronische stuurbekrachtiging kan nu voor het eerst de zwaarte en de mate van directheid van de besturing aan de chassisinstellingen worden aangepast.

Ford Galaxy

De splinternieuwe Galaxy behoort tevens tot de eerste auto's met de Adaptive Steering-technologie van Ford, waardoor de zevenzitter eenvoudiger kan worden bestuurd in de stad en nauwkeuriger kan sturen bij hogere snelheden. Samen met Electric Power Assist Steering (EPAS) zijn ook Torque Steer Compensation en Active Nibble Compensation geïntroduceerd, waarmee ongewenste effecten, krachten en trillingen worden geneutraliseerd.

De Galaxy kan worden geleverd met diverse 2.0-liter TDCi Ford-dieselmotoren. Welke dieselmotoren er op de Nederlandse markt geleverd zullen worden, wordt kort voor de lancering bekend gemaakt.

Tot de leverbare benzinemotoren behoren de nieuwe 160 pk 1.5-liter EcoBoost en de 240 pk 2.0-liter EcoBoost van Ford. De volledige motorlijn van de Galaxy voldoet aan de Euro VI-emissienorm. De lagere CO2-uitstoot en het verbeterde brandstofverbruik worden gerealiseerd met behulp van: 

Ford Galaxy
 • Smart Regenerative Charging. Dit systeem zorgt ervoor dat de dynamo selectief wordt ingeschakeld en de accu wordt opgeladen wanneer de auto stagionair draait of wanneer er wordt afgeremd op de motor. Zo wordt de energie teruggewonnen die anders verloren zou gaan: de motorbelasting neemt af, zodat er minder brandstof wordt verbruikt
 • Auto-Start-Stop. Dit systeem schakelt automatisch de motor uit als de auto stationair draait en herstart de motor zodra de bestuurder weer wil optrekken 
 • Active Grille Shutter. Dit systeem verbetert de aerodynamica en optimaliseert de luchtstroom voor het koelen van de motor

Naast een airbag voor kniebescherming aan de bestuurders- en passagierszijde en curtainairbags op de eerste, tweede en derde rij, is de nieuwe Galaxy voor het eerst uitgerust met zij-airbags voor de stoelen op de tweede rij. Zo kunnen bestuurders hun meest kostbare lading nog beter beschermen. De veiligheidsgordels met zelfspanners en spankrachtbegrenzers van de stoelen op de tweede rij verbeteren de veiligheid van de achterpassagiers. Daarnaast wordt voor de veiligheidsgordels op alle rijen een herinnering weergegeven wanneer de gordel niet wordt gedragen.

De stabiliteit van de auto is bovendien verbeterd door toepassing van Curve Control- en Roll Stability Control-systemen, die het motorkoppel en het remmen automatisch aanpassen om bestuurders te helpen de auto onder controle te houden. De veiligheid voor voetgangers wordt nog beter beschermd door de weggewerkte ruitenwissers, die zijn ontworpen om bij een aanrijding verwondingen aan het hoofd te beperken.

Nieuwe vloermatten voor de Ford Galaxy?
Dat kan! Vanaf € 38,-
Just Carpets.nl

Ford introduceert nieuwe GalaxyFord introduceert nieuwe Galaxy
24 juni 2015
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum