10 februari 2011
Ford Focus (2011 - 2018)

Ford Focus

Nieuwe Ford Focus onderweg naar dealers

Autozine
10 februari 2011 | De geheel nieuwe Ford Focus is nu onderweg naar Ford-showrooms overal in Europa, in voorbereiding op de introductie van dit model begin april. De eerste lading van 2.500 stuks van deze nieuwe auto heeft de fabriek in het Duitse Saarlouis afgelopen week verlaten. Sindsdien zijn gemiddeld 1.000 auto's per dag op transport gegaan, en dit aantal wordt verder vergroot naar 1.450 stuks per dag later deze maand.
 

Het grootste deel van de eerste productieronde van de Ford Focus, allemaal in vijfdeursuitvoering, is onderweg naar Ford dealers in het Verenigd Koninkrijk. Zo zijn de auto's op tijd voor de kentekenplaatwijziging aldaar in maart, die elk jaar weer voor een voor Europese begrippen ongekend drukke verkoopmaand zorgt. Meer dan 70 procent van de auto's die naar het Verenigd Koninkrijk worden getransporteerd, betreft de Titanium-uitvoering.

Ford Focus (2011 - 2018)

"Nu de eerste geheel nieuwe Focus-modellen de fabriek in Saarlouis volgens schema hebben verlaten, worden de leveringen aan overige Europese landen opgeschroefd. Zo gaat vanaf eind deze maand ook de vierdeursuitvoering op transport", zegt Horst Ritze, Manager Material Planning and Logistics bij Saarlouis Vehicle Operations. Er zijn in totaal 12.000 auto's gepland voor de gehele Europese markt.

De introductie van de geheel nieuwe Ford Focus valt samen met de 40ste verjaardag van de Ford-fabriek in Saarlouis. Er worden vierdeurs- en vijfdeursversies gemaakt van de Wagon-uitvoering van de geheel nieuwe Focus. Naast Saarlouis is het model ook al in productie in het Amerikaanse Michigan. Later dit jaar wordt de auto ook in het Russische Sint Petersburg in productie genomen.

Ford Focus (2011 - 2018)

Uiteindelijk zal het model worden geproduceerd op drie verschillende continenten. De productie in Azië gaat begin 2012 van start in het Chinese Chongqing, waar een fabriek in aanbouw is. Ook in de Ford-fabriek in het Thaise Rayong zal de nieuwe Focus van de band rollen.