31 mei 2017
Ford Focus (2011 - 2018)

Ford Focus (2011 - 2018)

Ford brengt optiepakket uit voor Focus RS

Autozine
31 mei 2017 | Ford heeft vandaag een optiepakket gepresenteerd voor de Focus RS. Dit pakket bevat onder meer een mechanisch differentieel met beperkte slip (LSD: limited-slip differential) dat de sportieve bestuurder meer grip biedt. Verder bevat het optiepakket een unieke styling, waaronder de voor de Focus RS kenmerkende carrosseriekleur Nitrous Blue met opvallende zwarte exterieurdetails en tweekleurige stoelen. Het Focus RS-optiepakket is het nieuwste product van Ford Performance, het bedrijfsonderdeel dat onlangs zijn nieuwe assortiment op de Autosalon van Genève 2017 heeft laten zien.

Op zoek naar een Ford Focus?
bynco heeft er 22 vanaf € 10.195,-

Ford Focus (2011 - 2018)

Het Focus RS-optiepakket is ontwikkeld door de technici van Ford Performance en op diverse internationale locaties getest. Het resultaat is het op de vooras aangebrachte Quaife-LSD waarmee de grip en responsiviteit van de RS zijn verbeterd. Het mechanische LSD beperkt het motorkoppel voor een wiel met minder grip op het wegdek en stuurt het koppel naar het wiel dat meer grip heeft. Dit compenseert wielslip, die acceleratie en stabiliteit kan belemmeren.

Ford Focus (2011 - 2018)

Door het koppel voor de beide voorwielen te regelen, zorgt het Quaife-LSD ervoor dat de bestuurders die vragen om sportieve rijprestaties optimaal gebruik kunnen maken van het vermogen van de 2,3-liter EcoBoost-motor van 350 pk. Het differentieel werkt samen met technologieën waarmee de Focus RS standaard is uitgerust, zoals:

  • Ford Performance All Wheel Drive, de regeleenheid waarmee de koppelverdeling tussen voor- naar achteras wordt afgestemd op de rijsituatie; hiervoor wordt de input van sensoren 100 keer per seconde gecontroleerd en wordt maximaal 70 procent van het koppel naar de achteras gestuurd
  • Dynamic Torque Vectoring, waarmee door middel van elektronisch bedienbare koppelingspakketten op de achteras tot 100 procent van het beschikbare koppel naar elk van de achterwielen kan worden gestuurd; de aandrijving kan hierbij in 0,06 seconde van de ene naar de andere kant worden gewisseld
  • Torque Vectoring Control (TVC), waarmee remkracht automatisch in kleine hoeveelheden wordt toegepast om wielslip bij de vooras te beperken

De Focus RS biedt een aantal rijmodi waaronder het voor de branche nieuwe Drift Mode waarmee onder circuitomstandigheden overstuurslips kunnen worden gemaakt; Launch Control voor een supersnelle start; en een acceleratie van 0-100 km/u binnen 4,7 seconden.

De opvallende en dynamische stijl van het Focus RS-optiepakket biedt unieke details voor het kenmerkende Nitrous Blue-exterieur, zoals het matzwarte dak en spiegelkappen. Ook de achterdakspoiler is in matzwart afgewerkt en de spatborden aan spoilerzijde zijn voorzien van het blauwe RS-logo. Tot de standaarduitrusting behoren verder:

Ford Focus (2011 - 2018)
  • Laagglanzende zwarte 19 inch gesmede lichtmetalen velgen met RS-wieldoppen; deze velgen zijn sterker en beter bestand tegen botsingen
  • Brembo remklauwen met vier zuigers, uitgevoerd in het kenmerkende RS-blauw
  • Recaro-kuipstoelen met exclusieve, in Nitrous Blue uitgevoerde, leren elementen

Het nieuwe optiepakket voor de Focus RS is ontwikkeld door het meermaals bekroonde Ford Performance-team dat in Europa nu onder leiding staat van Leo Roeks.

AutoCoach
Ford Focus nu als ST-Line 182 LimitedFord Focus nu als ST-Line 182 Limited
22 maart 2017
Ford Focus nu ook als Lease EditionFord Focus nu ook als Lease Edition
12 januari 2017
Ford Focus nu ook als sportieve ST-LineFord Focus nu ook als sportieve ST-Line
19 september 2016
Ford Focus ST diesel krijgt PowerShiftFord Focus ST diesel krijgt PowerShift
16 december 2015
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum