15 september 2010
Ford Focus (2011 - 2018)
Nieuws

Ford Focus ST

Ford toont nieuwe Focus ST in Parijs

15 september 2010 - De volledige Focus-reeks is dit jaar de grote attractie bij Ford op de Autosalon van Parijs. Voor het eerst zal de gehele, wereldwijd leverbare, Ford Focus-reeks van drie dynamische carrosserie-uitvoeringen te zien zijn. Deze showauto┬┤s zijn in definitieve gedaante en zullen begin 2011 in productie gaan. Het publiek heeft nu de gelegenheid uitgebreid kennis te maken met dit belangrijke nieuwe model voordat het begin 2011 in Europa en Noord-Amerika op de markt verschijnt.

Op zoek naar een Ford Focus 1.5 EcoBoost Titanium?
bynco heeft er 16 vanaf € 10.195,-

Ford Focus (2011 - 2018) 1.5 EcoBoost (182 pk) Titanium

Ook komt Ford de belofte na om een sportieve versie van de nieuwe Focus op de markt te brengen. Parijs heeft de wereldpremière van de spectaculaire aanvoerder van de reeks, de krachtige 250 pk sterke Focus ST. Deze zal begin 2012 op de markt verschijnen, maar wordt reeds op de Ford-stand onthuld door Alan Mulally, President en CEO van Ford Motor Company, en Stephen Odell, Chairman en CEO van Ford Europa.

Ford Focus (2011 - 2018)

Wereldwijd gezien is de Focus voor Ford het belangrijkste model. Dit nieuwe model is in Duitsland door Ford ontwikkeld in het eigen centrum voor compacte en middelgrote auto's en zal wereldwijd op 120 markten worden geïntroduceerd. De basis van het model wordt gevormd door het nieuwe wereldwijde C-segmentplatform van Ford Motor Company waarbij voor de verschillende regionale uitvoeringen tot wel 80% aan identieke onderdelen wordt gebruikt. Dit platform vormt de wereldwijde basis voor ten minste tien modellen en vertegenwoordigt in 2012 op jaarbasis een productie van naar verwachting twee miljoen exemplaren.

In Parijs zullen voor het eerst alle drie de carrosserievarianten te zien zijn: de vijfdeurs, de vierdeurs en de stationwagon. In Parijs komt daar een preview versie van de sportieve Ford Focus ST bij. Dit is het eerste model dat is ontwikkeld in het kader van de wereldwijde Performance Vehicles-strategie. De nieuwe aanvoerder van de Focus modellenreeks is uitgerust met een 250 pk sterke versie van de nieuwe 2.0-liter Ford EcoBoost viercilindermotor.

Ford Focus (2011 - 2018)

Bezoekers van de Autosalon zal ook zeker niet het unieke sportieve exterieur ontgaan. Dit is namelijk uitgevoerd in 'Tangerine Scream', een opvallende nieuwe carrosseriekleur die perfect bij het energieke karakter van de nieuwe ST past.

Op zoek naar een Ford Focus 1.5 EcoBoost Titanium?
Nederland Mobiel heeft er 410 vanaf € 10,-

Ford Focus (2011 - 2018) 1.5 EcoBoost (182 pk) Titanium

Dutchlease