3 mei 2011
Ford Focus (2011 - 2018)

Ford Focus (2011 - 2018)

Ford Focus wordt rijdende wifi hotspot

Autozine
3 mei 2011 | De nieuwe Ford Focus wordt een rijdende WiFi-hotspot met de Europese introductie, volgend jaar, van Ford SYNC met MyFord Touch. Rijders van een Ford Focus kunnen binnenkort als eerste Europeanen genieten van de "SYNC", dat na zijn introductie in dit nieuwe model ook in tal van andere Europese Fords zal worden ingebouwd.
 

Met behulp van een USB-modem of Smartphone, beschikt de Focus met SYNC over een veilige draadloze verbinding in de gehele auto. Passagiers kunnen met wifi-apparaten verbinding maken met het Internet. Het systeem biedt onderweg gebruiksvriendelijke connectiviteit voor vijf verschillende apparaten.

Ford Focus (2011 - 2018)

Een van de grote voordelen van SYNC met het MyFord Touch WiFi-systeem is dat klanten hun huidige USB-apparatuur kunnen gebruiken en geen speciale compatibele apparaten hoeven te kopen. SYNC kan softwarematig worden bijgewerkt, zodat het systeem steeds compatibel is met de nieuwste hardware en apparaten. Klanten kunnen er volgens Ford op rekenen dat het SYNC altijd zal werken met elk USB-modem voor mobiel breedband en elke smartphone; zelfs met apparaten die nog op de markt moeten komen.

Het systeem dat in 2012 in de nieuwe Ford Focus wordt geïntroduceerd, is volledig geïntegreerd in de hardware van de auto; er hoeft dus niet achteraf een losse ontvanger en een zender te worden gemonteerd.

Ford Focus (2011 - 2018)

Het SYNC WiFi-systeem zendt een signaal uit in de gehele auto. De standaardbeveliging is WPA2 (WiFi Protected Access 2), wat inhoudt dat gebruikers een wachtwoord moeten invoeren om verbinding met het internet te maken. Als SYNC een WiFi-apparaat voor het eerst 'ziet,' moet de bestuurder expliciet toestaan dat het apparaat verbinding maakt om te voorkomen dat andere gebruikers ongeoorloofd 'meeliften' op het signaal dat SYNC uitzendt.