26 september 2012
Ford Focus (2011 - 2018)

Ford Focus (2011 - 2018)

Ford Focus is Zakenauto van het Jaar 2013

Autozine
26 september 2012 | De Ford Focus is 'Zakenauto van het Jaar 2013'. Dat is vanmiddag bekendgemaakt op het Driving Business Event van vakblad Automobiel Management (AM), initiatiefnemer van de verkiezing. De Focus kreeg van de vakjury de beste beoordeling op alle technische en zakelijke criteria én scoorde de meeste 'emotiepunten' voor zaken als representativiteit, styling en rijeigenschappen.
 

Gerard Bolder, algemeen directeur van Ford Nederland, is blij maar niet verrast met de nieuwe onderscheiding. "De Focus is letterlijk en figuurlijk een wereldauto, met de beste combinatie van alles wat je in een auto zoekt. Dat vind ik niet alleen zelf, dat vinden ook de consumenten: vanaf begin 2012 is de Focus de meest verkochte auto ter wereld. Dat is niet voor niets".

Ford Focus (2011 - 2018)

De Focus scoorde volgens de kritische vakjury bijzonder goed op kwaliteit en restwaarde, maar ook op het professionele en toegewijde dealernetwerk en de klantenservice. Daarnaast is fiscaliteit de laatste jaren steeds belangrijker bij het kiezen van een zakelijke auto. Bolder: "Ook daarin geeft de Focus een passend aanbod. Zoals met de revolutionaire 1.0 EcoBoost-motor, die hoge prestaties levert bij een laag verbruik. Binnenkort starten we de levering van de extreem spaarzame 1.6 TDCi ECOnetic Technology, met niet meer dan 88 g/km CO2 uitstoot, goed voor 14% bijtelling. Die uitvoering is zelfs zuiniger dan de meest verkochte full hybrid van Nederland. En medio 2013 staat de emissievrije Focus Electric bij de dealers, met 0% bijtelling".

"Zoals we ooit als eerste ABS en airbags standaard maakten op een volume-model bieden we nu standaard of tegen een aantrekkelijke meerprijs technologieën als Easy Fuel (tegen verkeerd tanken), Active Park Assist (tegen parkeerschades), Active City Stop (tegen kop-staart botsingen) en bijvoorbeeld de Door Edge Protector: een eenvoudige, doch geniale en effectieve bescherming tegen portierschades, alweer een primeur van Ford", vervolgt Bolder.

De titel 'Zakenauto van het Jaar 2013' is de nieuwste in een rij van vele onderscheidingen voor de jongste Focus-generatie. Belangrijke andere prijzen waren de Euro NCAP Advanced Awardvoor bijzondere veiligheidstechnologie, de 'International Engine of the Year 2012 Award' voor de revolutionaire 1.0 driecilinder EcoBoost-motor en 'Trekauto Van Het Jaar 2012'. Ook de vorige generatie Focus werd (in 2007) uitgeroepen tot Zakenauto van het Jaar.