16 augustus 2012
Ford Focus (2011 - 2018)

Ford Focus (2011 - 2018)

Ford Focus krijgt elektrisch wegklapbare trekhaak

Autozine
16 augustus 2012 | De Ford Focus, eerder dit jaar door de Kampeer en Caravan Kampioen uitgeroepen tot Trekauto van het Jaar 2012, is nu af-fabriek (dus niet achteraf) leverbaar met een elektrisch wegklapbare trekhaak.
 

De gebruiksvriendelijke elektrisch intrekbare trekhaak, kan automatisch worden ingeklapt onder de achterbumper van de Focus. Zo behoudt het model zijn gestroomlijnde uiterlijk en worden parkeerproblemen voorkomen als de trekhaak niet nodig is. De elektrisch wegklapbare trekhaak van Ford wordt bediend met een knop in de bagageruimte.

Ford Focus (2011 - 2018)

De Ford Focus heeft een maximaal geremd aanhangvermogen van maximaal 1.500 kg (afhankelijk van de motorisering) en is de eerste auto in zijn segment die verkrijgbaar is met deze technologie. Ford wil de technologie nu ook beschikbaar maken voor andere modellen, waaronder de Mondeo, de S-MAX en de Galaxy.

De trekhaak is geschikt voor alle carrosserievarianten van de Focus en is uitgerust met een 13-polige stekkerdoos voor de verlichting en hulpsystemen van moderne aanhangers en caravans. De stekkerdoos is verbonden met de accu voor een continue stroomtoevoer. Het systeem kan alleen worden geactiveerd als de motor is uitgeschakeld en de kofferbak is geopend.

Klanten die een elektrisch wegklapbare trekhaak kiezen voor hun nieuwe Focus krijgen de Hill Start Assist en de Trailer Sway Control er gratis bij. Met Trailer Sway Control worden voortdurend de zijwaartse bewegingen van het voertuig gemeten en vergeleken met de stuurhoek. Als sprake is van slingeren zonder dat dit in verband kan worden gebracht met input van de bestuurder, wordt zodanig gereageerd dat de instabiliteit wordt gecorrigeerd.

Ford Focus (2011 - 2018)

De elektrisch wegklapbare trekhaak is per direct af-fabriek leverbaar voor €695,- inclusief BTW.