14 september 2012
Ford Focus (2011 - 2018)

Ford Focus (2011 - 2018)

Eerste Ford Focus Electric in Nederland

Autozine
14 september 2012 | De Ford Focus Electric maakte vandaag, tijdens de Professional Passionates Electric Rally, zijn eerste kilometers op Nederlandse wegen. De Focus Electric werd bestuurd door Roelant de Waard, Vice President Marketing Sales en Service van Ford Europa.
 

De Focus Electric is de aanvoerder van de nieuwe reeks geëlektrificeerde Ford modellen. De elektrische Focus heeft een verwachte actieradius van 160 kilometer, kan bij een geschikt oplaadpunt (32 Amp) in drie tot vier uur volledig worden opgeladen en wordt van stroom voorzien door een lithium-ionaccu met een vermogen van 23 kWh.

Ford Focus (2011 - 2018)

"Als klanten de grote hoeveelheid direct beschikbaar vermogen en de wendbaarheid van de nieuwe Focus Electric ervaren, worden ze gegarandeerd nog enthousiaster over deze uiterst bruikbare, geavanceerde én emissievrije Ford", aldus Gerard Bolder, Algemeen Directeur van Ford Nederland B.V.

Naast de Focus Electric zal Ford in de komende jaren andere geëlektrificeerde modellen introduceren, zijnde de Mondeo Hybrid en de C-MAX Energi Plug-In Hybrid.

De Focus Electric is reeds leverbaar in Noord Amerika en wordt medio 2013 in Nederland geïntroduceerd. Ford maakt de definitieve prijzen en specificaties van deze volledig elektrisch aangedreven Focus in een later stadium bekend.