25 mei 2011
Ford Focus (2011 - 2018)

Ford Focus (2011 - 2018)

5 EuroNCAP sterren voor Ford Focus

Autozine
25 mei 2011 | Ford is met de Focus het eerste volumemerk dat twee Euro NCAP Advanced-onderscheidingen wint. De Focus werd onderscheiden voor Active City Stop, de voorziening die de weg vóór de auto in de gaten houdt en automatisch remt als er een botsing dreigt, en voor Lane Keeping Aid. Deze voorziening signaleert door middel van een voorwaarts gerichte camera of de auto de rijbaan dreigt te verlaten en waarschuwt vervolgens de bestuurder door middel van een lichte draaiing van het stuur.

Op zoek naar een Ford Focus?
bynco heeft er 22 vanaf € 10.195,-

Ford Focus (2011 - 2018)

Verder is de Focus ook onderscheiden met de Euro NCAP maximumscore van vijf sterren voor bescherming bij botsingen, waaronder de hoogst mogelijke dynamische score voor kinderbescherming bij frontale en flankbotsproeven. De Focus blonk ook uit in de veiligheidscategorieën voor volwassenen en voetgangers.

Ford Focus (2011 - 2018)

Active City Stop controleert de weg vóór de auto op stilstaand verkeer. Bij een dreigende botsing met een stilstaande voorligger, remt het systeem automatisch en helpt zo het risico op een botsing bij lage snelheid verminderen.

Bij een snelheid tot 30 km/uur, scant een zogenoemde lidarsensor (Light Detection And Ranging) een gebied tot 7,6 meter vóór de auto op mogelijke obstakels. Deze sensor bevindt zich aan de bovenkant van de voorruit. Als de auto een remmende, stilstaande of langzamer rijdende auto nadert, en een botsing waarschijnlijk lijkt, wordt de druk in het remsysteem verhoogd. Indien de bestuurder niet bijstuurt of remt, wordt er automatisch geremd en het motorkoppel verlaagd.

Lane Keeping Aid maakt gebruik van een camera die de weg vóór de auto in de gaten houdt. De camera is aan de bovenzijde van de voorruit gemonteerd. De camerabeelden worden continu geanalyseerd op de aanwezigheid van rijbaanmarkeringen. Dit zijn gewoonlijk onderbroken of aaneengesloten witte lijnen die de rijbaan of weghelft aangeven. De informatie over de positie van de auto in relatie tot de lijnen helpt de bestuurder bij het op de juiste rijbaan blijven.

Ford Focus (2011 - 2018)

Dit doet Lane Keeping Aid op twee manieren. Terwijl de auto in de richting van de lijn gaat, wordt er automatisch een kleine stuurcorrectie toegepast om de auto weer terug te brengen naar het midden van de rijbaan. Deze stuurcorrectie is zeer gering en in de meeste gevallen onvoldoende om de auto in de rijbaan te houden. Het is echter voldoende om door de bestuurder te worden opgemerkt als indicatie dat er een correctieve actie moet worden uitgevoerd. Wanneer Lane Keeping Aid signaleert dat de auto een streep heeft overschreden, wordt de bestuurder door middel van een trilling in het stuur gewaarschuwd.

Zowel Active City Stop en Lane Keeping Aid werken volledig automatisch maar kunnen met een schakelaar in de richtingaanwijzerhendel worden uitgeschakeld.

De vijfsterrenscore van Euro NCAP voor de nieuwe Focus bevestigt de structurele kwaliteiten van het nieuwe C-platform van Ford. De architectuur wordt gedeeld met de Ford C-MAX en de Grand C-MAX die vorig jaar beide ook vijf sterren hebben gekregen van Euro NCAP. De carrosserie bestaat voor meer dan 55 procent uit extra sterke staalsoorten, waarvan 31 procent ultrasterk boriumstaal. Dit is meer dan er ooit eerder in een Ford is toegepast.

Ford Focus (2011 - 2018)

De nieuwe Focus is uitgerust met het Intelligent Protection System dat niet alleen beschikt over airbags voor de bestuurder en de voorpassagier, maar ook over airbags aan de zijkanten. Deze zijn voorzien van unieke schouderopeningen die voor kleinere inzittenden de druk verlagen.

Bij een aanrijding met hoge snelheid oefent een horizontaal inschuifbare stuurkolom minder kracht uit op het hoofd en de borstkas van de bestuurder. Beide voorstoelen zijn uitgerust met effectievere gordelspanners, die de veiligheidsgordels verder kunnen aanspannen, met spankrachtbegrenzers. Achterpassagiers worden met driepunts veiligheidsgordels beschermd en alle modellen zijn standaard voorzien van ISOFIX-bevestigingspunten voor kinderstoelen.

Eveneens nieuw is Ford Child Lock waarmee de bestuurder de kindersloten van de achterportieren met een eenvoudige schakelaar kan in- en uitschakelen. De sloten worden automatisch ontgrendeld bij een ongeval.

AutoCoach
Ford brengt optiepakket Focus RS uitFord brengt optiepakket Focus RS uit
31 mei 2017
Ford Focus nu als ST-Line 182 LimitedFord Focus nu als ST-Line 182 Limited
22 maart 2017
Ford Focus nu ook als Lease EditionFord Focus nu ook als Lease Edition
12 januari 2017
Ford Focus nu ook als sportieve ST-LineFord Focus nu ook als sportieve ST-Line
19 september 2016
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum