1 april 2008
Ford Focus (2005 - 2011)

Ford Focus (2005 - 2011)

Powershift-Transmissie voor Ford Focus

Autozine
1 april 2008 | De nieuwe Ford Focus is nu ook leverbaar met de PowerShift-transmissie. In Nederland levert Ford deze automatische versnellingsbak met zes versnellingen en een dubbele koppeling in combinatie met de 136 pk (100 kW) sterke TDCi common-rail dieselmotor.
 

Dankzij de dubbele koppeling schakelt Ford's nieuwste automaat zeer snel. Het verbruik van de Focus met deze PowerShift-transmissie is gunstig: 5,8 l/100 km met een gemiddelde CO2-uitstoot van 154 g/km. Dankzij het standaard aanwezige partikelfilter is de fijnstof uitstoot 0 milligram (afgerond)! Alle Ford Focus uitvoeringen met PowerShift-transmissie dragen het energielabel C.

Ford Focus (2005 - 2011)

Deze nieuwe transmissie maakt maximaal gebruik van het hoge koppel van de 2.0-liter Duratorq TDCi-motor met een piek van 320 Nm (340 Nm in 'overboost-modus'). Het rijden met de Ford PowerShift-transmissie is net zo eenvoudig als bij een normale automatische versnellingsbak. De versnellingspook in de middenconsole heeft de normale instellingen P, R, N en D. In de stand D kan de pook ook naar rechts worden verplaatst, waarna de bestuurder manueel kan schakelen.

Het systeem is zo afgesteld dat het dubbel terugschakelen, bijvoorbeeld bij snel accelereren, nagenoeg wordt voorkomen, wat een positief effect heeft op het brandstofverbruik. Ook zorgt die afstelling er voor dat bij stationair toerental en in de stand 'drive' er nauwelijks sprake is van het typische 'kruipen'.

Ford Focus (2005 - 2011)

De Powershift-transmissie is leverbaar voor alle carrosserievarianten en alleen in combinatie met het luxe Ghia of Titanium uitrustingsniveau. De vanafprijs voor de Focus, in combinatie met de PowerShift-transmissie, is € 31.275,- incl. BTW/BPM.