9 juli 2005
Ford Focus (2005 - 2011)

Ford Focus (2005 - 2011)

Nieuwe Flexi-fuel Ford Focus in Zweden

Autozine
9 juli 2005 | Ford introduceert de nieuwe generatie Focus Flexi-Fuel in Zweden. De nieuwe Focus en Focus C-MAX Flexi-Fuel leveren tot 70 procent minder CO2-uitstoot op en spelen daarmee een rol in het streven van Ford naar duurzame mobiliteit. Het succes van de vorige Focus Flexi-Fuel laat zien wat er kan worden bereikt wanneer verschillende bedrijfstakken en lokale en nationale overheden met elkaar samenwerken.

Dankzij de intensieve samenwerking met het Zweedse Flexi-Fuel-inkoopconsortium, een combinatie van publieke organisaties, commerciele ondernemingen en prive-personen, kon Ford de eerste fabrikant worden die door bio-ethanol aangedreven voertuigen op de markt bracht in Europa. Sinds de introductie in 2001 heeft Ford in Zweden meer dan 15.000 Focus Flexi-Fuels verkocht. In 2003 en 2004 was meer dan 80 procent van de milieuvriendelijke auto's die in Zweden werd verkocht, een Focus Flexi-Fuel.

Ford Focus (2005 - 2011)

De geheel nieuwe modellen van het type Focus en Focus C-MAX Flexi-Fuel die worden geintroduceerd, kunnen worden aangedreven door bio-ethanol (E85), door benzine of door een willekeurig mengsel van beide brandstoffen in een brandstoftank. Aangezien bio-ethanol een hernieuwbare brandstof is die afkomstig is van planten (zoals graan, suikerbieten, etc.) of biomassa (zoals houtafval), zit het belangrijkste milieuvoordeel in de reductie van de uitstoot van CO2, het belangrijkste broeikasgas dat verantwoordelijk wordt gehouden voor het broeikaseffect.

Wanneer deze biomassa of dit plantaardig materiaal wordt gebruikt om bio-ethanolbrandstof te maken, kan de CO2-cyclus voor een groot deel een 'gesloten cyclus' worden. Bij de fotosynthese die in planten plaatsvindt, wordt kooldioxide geabsorbeerd. Deze komt pas weer vrij wanneer de bio-ethanol als brandstof wordt gebruikt. Vanuit een holistisch "well-to-wheel" perspectief kan het gebruik van bio-ethanol daarom leiden tot een reductie van de CO2-uitstoot met 70 procent, vergeleken met een traditionele benzinemotor.

Ford Focus (2005 - 2011)

Een ander belangrijk voordeel zijn de lage kosten. Ford Zweden brengt de Focus Flexi-Fuel-technologie op de markt voor een zeer aantrekkelijke prijs. Vergeleken met een groot aantal conventionele benzinevoertuigen staat de Focus Flexi-Fuel niet alleen borg voor een lagere uitstoot van CO2, maar ook van verschillende andere schadelijke stoffen, zoals NOx.

Prijs Ford Focus RS500 bekendPrijs Ford Focus RS500 bekend
28 april 2010
Ford Focus RS voorzien van motorupgradeFord Focus RS voorzien van motorupgrade
9 april 2010
Ford lanceert Focus Cool and SoundFord lanceert Focus Cool and Sound
10 maart 2010
Ford breidt aanbod 20% modellen uitFord breidt aanbod 20% modellen uit
21 oktober 2009
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum