8 juni 2004
Ford Focus (2005 - 2011)

Ford Focus (2005 - 2011)

Ford toont prototype van nieuwe Focus in China

Autozine
8 juni 2004 | Tijdens de Auto China 2004 in Beijing zullen de schijnwerpers zijn gericht op de verjongde modellenreeks van Ford Europa. In het middelpunt van de belangstelling zal de geheel nieuwe Ford Focus Concept staan, een vierdeurs sedan waarin de oplettende kijker reeds de contouren ziet van wat de meest geavanceerde Focus ooit moet worden. De Focus Concept wordt in Beijing omringd door een keur aan Europese modellen, zoals de Ford Fiesta, de Fusion Plus, de Focus C-MAX en de Mondeo 2,5-liter Duratec V6 die zal worden geintroduceerd als het paradepaardje voor de Chinese productreeks.
Wittebrug

De krachtige aanwezigheid in Beijing benadrukt het belang dat Ford hecht aan wat zich snel ontwikkelt tot de meest dynamische markt ter wereld. Daarnaast onderstreept het ook de belangrijke rol die is weggelegd voor het Europese productontwikkelingsteam van Ford bij het inspelen op de wensen en behoeften van de snel groeiende groep autokopers in Azie. Voortbordurend op het succes van de Mondeo en op de recente introductie in deze regio van de nieuwe Ford Fiesta, ligt voor de toekomst, met name in China, de nadruk op het marktsegment voor de middelgrote sedan. Naar verwachting zal het verkoopvolume in het zogenaamde C-segment in de regio Azie de komende tien jaar verdubbelen. De Ford Focus heeft naar verluid alles in zich om een belangrijke rol te spelen in de snelle ontwikkelingen die in dit segment plaatsvinden.

Ford Focus (2005 - 2011)

De nieuwe vierdeurs Focus concept is speciaal voor Beijing ontworpen en vormt het de leidraad voor een nieuwe generatie Ford Focus. Met zijn strakke lijnen, straalt hij volgens Ford betrouwbaarheid en degelijkheid uit, wat wordt versterkt door de rondingen en de schouderpartij. Een laag aflopende daklijn en de scherpe hoek met de achterruit, verlengen de vorm van de auto en versterken het idee van sportiviteit. De opvallende voor- en achterlampen van de Focus Concept zijn ontwikkeld in overleg met Osram Opto Semiconductors en omvatten de nieuwste LED-technologie.

De geprononceerde wielkasten bieden plaats aan 19-inch wielen die verwijzen naar de rij-eigenschappen waarom de Focus bekend staat. De lichtmetalen wielen bevatten zeven gepolijste spaken en een rubberachtig inzetstuk dat zorgt voor een hightech afwerking. De Ford Focus Concept is afgewerkt in een unieke kleur, Sapphire Ice. Deze diepe metallic lak combineert zilver en blauw in een prachtige, nieuwe kleur die een schitterende aanvulling vormt op de eigentijdse vormgeving van de auto.

Ford Focus (2005 - 2011)
KwikFit
Prijs Ford Focus RS500 bekendPrijs Ford Focus RS500 bekend
28 april 2010
Ford Focus RS voorzien van motorupgradeFord Focus RS voorzien van motorupgrade
9 april 2010
Ford lanceert Focus Cool and SoundFord lanceert Focus Cool and Sound
10 maart 2010
Ford breidt aanbod 20% modellen uitFord breidt aanbod 20% modellen uit
21 oktober 2009
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum