17 december 2007
Ford Focus (2005 - 2011)

Ford Focus RS

Ford kondigt nieuwe Focus RS aan

Autozine
17 december 2007 | Ford of Europe heeft bevestigd dat in 2009 een volledige nieuwe, high performance Focus RS uit zal worden gebracht. Een "artist impression" van het nieuwe model geeft duidelijk een idee over de opwindende designrichting van de Focus RS.

De nieuwe Focus RS zal worden gebaseerd op de Focus ST. Hij zal worden ontwikkeld door Ford Team RS, een gespecialiseerd team onder leiding van Jost Capito die met ingang van 1 januari 2008 is benoemd tot Vehicle Line Director van Ford of Europe Performance Vehicles.

Ford Focus (2005 - 2011)

"Met twee opeenvolgende wereldtitels bij de merken op zak is het nu het juiste moment om een nieuwe Focus RS uit te brengen", zei John Fleming, Ford of Europe's President and CEO. Het basisconcept voor een nieuwe Focus RS is bij Ford Team RS al enige maanden in ontwikkeling. Nu het groene licht is gegeven zullen Capito en zijn team zich volledig op dit programma concentreren.

"Wij hebben onze technische opties goed onder de loep genomen en wij hebben nauw samengewerkt met het Design team om te onderzoeken hoe de auto er uit zou kunnen zien. En ik ben nu al opgetogen over de resultaten", zei Jost Capito.

Ford of Europe onthult op dit moment geen nadere technische details van de nieuwe Focus RS. Ford is van plan een conceptversie van de auto voor het eerst medio volgend jaar aan het publiek te presenteren.

"Wij zullen de opnieuw ontworpen Focus ST 2008 als basis gebruiken voor een compromisloos RS model dat de ultieme straatversie van de Focus zal worden", voegt Capito toe. "Net zoals de Focus RS WRC heerst in het rallycircuit willen wij dat de nieuwe Focus RS ook op de openbare weg heer en meester is over het asfalt. Wij houden onze concurrenten dan ook scherp in de gaten wanneer wij de prestaties, het design, de handling en het remgedrag van de nieuwe auto ontwikkelen".

XLLease
Prijs Ford Focus RS500 bekendPrijs Ford Focus RS500 bekend
28 april 2010
Ford Focus RS voorzien van motorupgradeFord Focus RS voorzien van motorupgrade
9 april 2010
Ford lanceert Focus Cool and SoundFord lanceert Focus Cool and Sound
10 maart 2010
Ford breidt aanbod 20% modellen uitFord breidt aanbod 20% modellen uit
21 oktober 2009
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum