9 november 2007
Ford Focus (2005 - 2011)

Ford Focus (2005 - 2011)

Ford Focus ondergaat facelift

Autozine
9 november 2007 | De Ford Focus viert zijn tiende verjaardag in 2008 met een nieuw model. De nieuwe Ford Focus begint vanaf eind 2007 van de productielijnen te rollen en wordt aangeboden als driedeurs- en vijfdeurs hatchback en Wagon. Het Focus-assortiment wordt vervolgens later in 2008 uitgebreid met de nieuwe vierdeurs sedan, de Focus Coupe-Cabriolet en het sportieve paradepaardje Focus ST.
AutoCoach

De opvallendste verandering aan de Ford Focus is het nieuwe ontwerp. Sommige fabrikanten veranderen bij een facelift alleen een bumper of grille, maar het designteam van Ford Europa heeft kinetic design toegepast op de hele buitenkant van de auto.

Ford Focus (2005 - 2011)

In het interieur van de nieuwe Focus lag de nadruk op het verbeteren van de kwaliteit van de materialen en het verhogen van het comfort. Het resultaat is makkelijk te zien en voelen, dankzij een zacht aanvoelende toplaag op de portieren, een nieuwe instrumentenbehuizing, vernieuwde middenconsole en nieuwe raam- en spiegelschakelaars. Tot de standaarduitrusting van de drie- en vijfdeurs Ghia- en Titanium-modellen (zonder zonnedak) behoort een geweven dakhemel.

Er is een nieuwe 'Premium'-middenconsole ontworpen met de nadruk op verbetering van het design en de functionaliteit. Deze behoort tot de standaarduitrusting voor de modellen uit de Ghia-, Titanium- en ST-reeks, en is beschikbaar als optie voor Trend-modellen en maakt deel uit van het beschikbare Sport pack. De Premium-console bestaat onder andere uit een verstelbare armleuning die 80 mm kan worden versteld, een opbergvak met een capaciteit van 4 liter, en twee open bekerhouders met rubbermat en twee houders: een voor muntgeld en een voor kaartjes.

Ford Focus (2005 - 2011)

De achterkant van de console biedt extra opbergruimte voor passagiers op de achterbank. De klant kan ook kiezen voor een 230-volt stopcontact waarop een laptop, printer, stofzuiger en andere elektrische apparaten (met een vermogen tot 150 watt) kunnen worden aangesloten. De console bevat ook de leverbare Ford Power-knop (leverbaar vanaf begin 2008), die naast de versnellingspook is geplaatst. Ook kan een nieuwe connectiviteitsmodule worden gekozen, die een USB-poort, extra aansluiting en iPod-verbindingen bevat.

De nieuwe Focus is leverbaar in vier uitvoeringen: de Trend, en daarboven komen de klassieke luxe van de Ghia en de "techno-uitstraling" van de Titanium-varianten naast de sportieve variant, de ST. Klanten kunnen hun auto verder uitbreiden en persoonlijker maken met optionele X-packs voor de Ghia- en Titanium-modellen, en diverse thematische optiepakketten die tegemoetkomen aan specifieke behoeften van de klant: Sport, Comfort, Style en Business (de leverbaarheid hangt af van de markt).

Ford Focus (2005 - 2011)

Wanneer koplampen met AFS (Adaptive Front lighting System) of HID bi-xenon-koplampen zijn gespecificeerd, is de nieuwe Focus uitgerust met LED-achterlichten op alle drie- en vijfdeurs hatchbacks, evenals op de Wagon. Verder is voor de nieuwe Focus DDS (Deflation Detection System) leverbaar en hebben alle nieuwe Focus-modellen een automatisch activeringssysteem voor de noodknipperlichten om achteropkomend verkeer te waarschuwen wanneer een noodstop moet worden gemaakt.

De nieuwe Focus behoudt de standaardlijst van actieve en passieve veiligheidsfuncties die de auto een score van vijf sterren van EuroNCAP hebben opgeleverd, waaronder standaard ABS, Emergency Brake Assist en de rigide, versterkte kooi. Het brede aanbod aan optionele functies die verder bijdragen aan het standaard veiligheidspakket omvat verder ASF voor de halogene koplampen, de Ford verwarmde Quickclear-voorruit, en xenon HID-koplampen (High Intensity Discharge) die tweemaal de lichtintensiteit van normale koplampen leveren.

Ford Focus (2005 - 2011)

Er zijn wijzigingen aangebracht om de Focus stiller te maken, met name de dieselmodellen. De modellen met een handgeschakelde versnellingsbak profiteren van verminderde wrijving doordat een nieuwe transmissieolie met lage viscositeit wordt gebruikt die niet alleen bijdraagt tot een lager brandstofverbruik, maar ook helpt om de krachten bij het schakelen met maximaal 14 procent te verminderen.

De nieuwe Ford PowerShift-transmissie, die begin 2008 in de Focus wordt geintroduceerd, is een automatische transmissie met zes versnellingen en dubbele koppeling. Deze zal leverbaar zijn voor de 136 PK (100 kW) en 110 PK (81 kW) 2.0-liter Duratorq TDCi common-rail dieselmotoren.

Ford Focus (2005 - 2011)

Een laag uitstootniveau is de prioriteit van een belangrijke nieuwe aanvulling in de nieuwe reeks Focus-modellen: de nieuwe Ford Focus ECOnetic. Aangedreven door de 109 pk (80 kW) 1.6-liter Duratorq TDCi met een standaard dieselpartikelfilter (DPF) is het gemiddelde verbruik van deze auto gehomologeerd voor 4.3 liter/100 km. Dit komt overeen met een gemiddelde CO2 uitstoot van maar 115 g/km. Bij de 90 PK (66 kW) versie van deze motor wordt de CO2-uitstoot verlaagd naar 114 g/km.

Prijs Ford Focus RS500 bekendPrijs Ford Focus RS500 bekend
28 april 2010
Ford Focus RS voorzien van motorupgradeFord Focus RS voorzien van motorupgrade
9 april 2010
Ford lanceert Focus Cool and SoundFord lanceert Focus Cool and Sound
10 maart 2010
Ford breidt aanbod 20% modellen uitFord breidt aanbod 20% modellen uit
21 oktober 2009
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum