18 september 2009
Ford Focus (2005 - 2011)

Ford Focus (2005 - 2011)

Elektrische Ford Focus in Green Car Challenge

Autozine
18 september 2009 | Een elektrische Ford Focus in ST-trim zal zijn opwachting maken in de Jay Leno Show. De Amerikaanse TV-presentator Jay Leno, die een groot autoliefhebber is, start met een nieuwe serie programma-items onder de naam 'Green Car Challenge'. De elektrische Ford Focus, speciaal voor deze gelegenheid uitgevoerd als sportieve ST, zal het gehele seizoen worden ingezet voor beroemde gasten die de uitdaging van de challenge zullen aangaan.

De unieke elektrische Focus maakt zijn tv-debuut. BA'ers (Bekende Amerikanen) die de uitdaging aannemen, zetten met de Focus BEV hun snelste tijd neer op het circuit. De volgende gasten moeten vervolgens proberen die tijd te verbeteren. Actrice Drew Barrymore zal de spits afbijten.

Ford Focus (2005 - 2011)

De elektrische Focus BEV is gebaseerd op de Europese vijfdeurs Focus ST in de kleur "Electric Orange". Hij is gemodificeerd tot een elektrische uitvoering als onderdeel van Ford's BEV testvloot. De Focus BEV is een voorloper van de elektrische Ford die over enige tijd in Amerika op de markt zal worden gebracht.

De unieke Focus BEV voor de Jay Leno Show zag in juli in Duitsland het levenslicht als een normale Focus ST. De auto werd overgebracht naar Ford's hoofdkantoor in Dearborn, Michigan, waar de engineers in slechts zes weken de krachtbron en brandstoftank verwijderden en deze vervingen door een volledig elektrische aandrijflijn. De elektrische Focus is voor dit kampioenschap verder uitgerust met Recaro sportstoelen, een volledige rolkooi en vijfpunts veiligheidsgordels.

De elektrische krachtbron van de emissieloze Ford Focus BEV levert op de wielen bijna net zoveel trekkracht als de Ford Mustang V-6. De hoeveelheid energie aan boord kan een gemiddeld gezinshuishouden 24 uur van elektriciteit voorzien. De voorveren en schokdempers stammen uit de ultrasportieve Ford Focus RS, terwijl de vering en dempers achter speciaal voor deze 'Leno' Focus BEV zijn ontwikkeld.

Ford Focus (2005 - 2011)

De Focus is speciaal afgesteld voor het circuit naast de NBC-studio van de Jay Leno Show. Om deze afstelling zo goed mogelijk te verzorgen, heeft Ford eenzelfde baan uitgezet op het testcircuit in Michigan.

XLLease
Prijs Ford Focus RS500 bekendPrijs Ford Focus RS500 bekend
28 april 2010
Ford Focus RS voorzien van motorupgradeFord Focus RS voorzien van motorupgrade
9 april 2010
Ford lanceert Focus Cool and SoundFord lanceert Focus Cool and Sound
10 maart 2010
Ford breidt aanbod 20% modellen uitFord breidt aanbod 20% modellen uit
21 oktober 2009
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum