9 november 2002
 

Ford Fiesta (2002 - 2008)

Ford Fiesta blijft verkoopsucces

Autozine
9 november 2002 | De Ford Fiesta is en blijft een bestseller voor Ford: tot en met eind oktober dit jaar werden er in totaal al ruim 9.200 exemplaren van verkocht in een heel interessante verdeling tussen het aflopende model en de geheel nieuwe Fiesta.
 

Van die nieuwe Fiesta werden er in zeer korte tijd al ruim 3.700 stuks verkocht, terwijl de oude Fiesta zijn commerciele glorietocht tot het laatste moment voorzet, met tot en met eind oktober 5.600 verkopen. De Ford Fiesta is daarmee één van de best verkopende compacte auto´s in ons land. Wanneer in december ook de nieuwe driedeursversie bij de Ford dealers zal staan, verwacht Ford nog een extra impuls.

Ford Fiesta (2002 - 2008)

Niet alleen in ons land beleeft de nieuwe Fiesta een succesvolle start. In Duitsland heeft de auto onlangs het "Gouden Stuurwiel" gewonnen. De Fiesta, in 1976 ook al winnaar van deze prijs, blonk volgens de Duitse jury met name uit in rijkwaliteit en eigentijds design.

Traditiegetrouw gaat de introductie van een nieuw model gepaard met de lancering van een speciale uitvoering, bij Ford steevast First Edition gedoopt. De Fiesta driedeurs First Edition is voorzien van een 1.6 liter Duratec benzine motor van 74 kW (100 pk) en beschikt daarnaast over een uitrustingspakket met onder andere ABS en 6 airbags, airconditioning, 16-inch lichtmetalen wielen , metallic lak in de kleuren Panther Black of Flare, elektrisch bedienbare ramen voor, stuurbekrachtiging, Radio/CD speler, voorruitverwarming en een speciale chrome grille. Ondanks deze extra's bedraagt de consumentenprijs van de Fiesta 3 deurs First Edition € 17.000.-.