Feedback
Ford C-Max

Bijtelling leaseauto

Ford C-Max

Een auto van de zaak is geen gratis auto! Omdat de leaseauto ook privé kan worden gebruikt, wordt deze gezien als een vorm van extra inkomen. Alleen wanneer aantoonbaar minder dan 500 KM per jaar privé wordt gereden met de auto van de zaak, is geen extra bijtelling verschuldigd.

Wie wel meer dan 500 KM per jaar privé met de lease-auto rijdt, moet een deel van de cataloguswaarde van de auto optellen bij het bedrag waar over inkomstenbelasting wordt geheven. Het te betalen bedrag is afhankelijk van het fiscaal inkomen (de "tariefgroep"), de CO2 uitstoot van de auto en de eventuele eigen bijdrage. Onderstaande berekening geeft weer hoeveel de lease-auto daadwerkelijk per maand kost door extra belastingheffing. Gebruik voor een privé-auto de kilometerkosten-calculator.

De Ford C-Max Plug-ih hybrid is vooral een manier om de belastingdienst te slim af te zijn. De PHEV biedt minder binnenruimte dan een gewone C-Max en is alleen zuinig op de korte afstand.

 
Randvoorwaarden 
  
Toon alleen auto's met een bijtelling tot
  
Toon alleen auto's met een bijtelling tot €  per maand
  
  
Tariefgroep
Inclusief extra's zoals bonussen,dertiende maand of vakantiegeld. Dit heet formeel: "Belastbaar inkomen uit werk en woning" 
  

 

  
Kies een auto 

 
 
€ 34.995,-
 CO2-uitstoot: 46 gr/km22%
Belastbaar bedrag€ 7.699,-

 
Bijtelling "Ford C-Max 2.0 Plug-in Hybrid"
 
Bijtelling per jaar€ 3.145,-
Bijtelling per maand€ 262,-
 
Dacia Logan MCVDacia Logan MCV
"TCe 90 Ambiance"
Fiat 500LFiat 500L
"Twin Turbo Pop"
Fiat 500L LivingFiat 500L Living
"TwinAir Turbo PopStar"
Ford Grand C-MaxFord Grand C-Max
"1.0 EcoBoost Ambiente"
Citroën C4 PicassoCitroën C4 Picasso
"PureTech 110 Start"