2 december 2003
Ford C-MAX (2003 - 2010)
Nieuws

Ford C-MAX (2003 - 2010)

Ford Focus C-MAX veilig voor kinderen volgens crashtest

2 december 2003 - De Ford Focus C-MAX heeft bij een geheel nieuwe test van Euro-NCAP, waarbij voor het eerst de veiligheid van kinderen in auto┬┤s in ogenschouw wordt genomen, vier sterren ontvangen. De Focus C-MAX scoorde ook in de categorie algemene veiligheid voor inzittenden vier sterren en werd qua bescherming van voetgangers een zeer concurrerende twee sterren toegekend.
AutoCoach

Euro-NCAP heeft onlangs een nieuw testprogramma voor autoveiligheid geadopteerd, waarbij voor het eerst speciale aandacht wordt geschonken aan de bescherming van inzittende kinderen. De gunstige uitslag voor de Ford Focus C-MAX is het resultaat van twee separate metingen, waarbij twee testdummy's aan twee botsproeven worden onderworpen; een frontale aanrijding en een zijdelingse botsproef.

Ford C-MAX (2003 - 2010)

De eerste dummy simuleerde een driejarig kind dat vooruitrijdend in de auto zat op een Britax Romer ISOfix kinderzitje, de andere een baby van een jaar in een achterwaarts met een normale veiligheidsgordel gefixeerd Britax Romer Baby Safe stoeltje. De waardering in de test wordt gebaseerd op de mate van ondervonden letsel bij de botsproeven, aangevuld met punten voor installatiegemak, duidelijkheid van de gebruiksaanwijzing en de bijbehorende waarschuwingen.

De algemene score van vier sterren voor de bescherming van de passagiers in de Euro-NCAP tests vormt een zeer goed resultaat. Ford heeft bij het ontwerpen van de Focus C-MAX in hoge mate rekening gehouden met de bescherming van de inzittenden, als deel van een algemeen programma om ongelukken te voorkomen en het letsel daarbij te beperken.

Ford C-MAX (2003 - 2010)
KwikFit
KwikFit